#Evolve försökte sig på något så vågat som ett assymetriskt multiplayerspel där en handfull spelare tog rollen som jägare mot ett ensamt spelarstyrt monster. Hypen var stor då man hoppades att skaparna av bredhyllade #Left 4 Dead skulle kunna upprepa succén. Så blev inte fallet.

Evolve fick ett ljummet mottagande av både kritiker och spelare vilket inte bara berodde på de märkliga beslut man tog kring betalt extramaterial. Tidigare i år försökte man återlansera Evolve som ett gratisspel understött av mikrotransaktioner och till en början såg det lovande ut. Spelet fick snabbt två miljoner installationer och Turtle Rock såg ljust på framtiden.

Inkomsterna måste dock ha uteblivit då man idag annonserar att studion tvingas sluta arbeta med spelet. I ett känslosamt inlägg i det officiella forumet berättar man att det varit roliga fem år men att man nu måste gå vidare. De vill dock poängtera att det inte är deras beslut (de äger inte ens varumärket) men gissningsvis ser utgivaren 2K ingen ekonomi i att fortsätta utvecklingen av titeln. Servrarna kommer dock att vara igång tillsvidare.

För Turtle Rock verkar den närmaste framtiden stavas virtual reality då man annonserade två Gear VR-upplevelser på Oculus Connect. En där man kommer kunna uppleva miljöer baserade på tavlor från konstnären Justin Cherry medan den andra ska utmana folks rädslor och fobier, såsom höjder och spökliga hus.