I torsdags lyfte #Nintendo på skynket till Switch, företagets nästa konsol som blir något av en kombination av bärbart och stationärt spelande. Intresset för maskinen var stort, både här på FZ och att döma av hur många som kollat det tre minuter långa Youtube-klippet.

Börsen verkar dock inte såld på Switch: Nintendos aktiekurs har sjunkit efter avslöjandet. I torsdags stod den i 32,40 dollar per aktie, och går hade den sjunkit till 28,75 dollar/aktie.

Men även om börsen inte låter sig övertygas av Nintendos Switch-presentation så håller Nintendos president Tatsumi Kimishima fanan högt. Han säger att konsolen kommer säljas med vinst (vilket inte alltid är givet för nya konsoler, där tillverkaren ibland inledningsvis tjänar på spelen). Han räknar med att skicka 2 miljoner Switch-konsoler till återförsäljare innan företagets budgetår är slut den 31 mars 2017, tweetar Wall Street Journals teknikreporter Takashi Mochizuki.

Om det räcker för att sätta spinn på aktiekurs och köplust återstår att se. Tillls dess har Venture Beat analyserat förutsättningarna för Nintendo och Switch.

Som person som jobbar inom finans så tror jag denna mindre oro beror på att Nintendo nu ändrar strategi. Tror dock Switch kommer sälja väldigt bra och tror verkligen detta är framtiden för spelkonsoler. Fördelen med Nintendo Switch är att man i praktike... 27/10 Är det inte lite av Nintendos tradition att släppa för få exemplar på marknaden så alla blir skitarga för det också? :) Kanske ytterligare en anledning till att Nintendos aktie rasar, man har helt enkelt inte förtroende för dem. Jag har uppfattningen... 27/10 Men molnet!? 27/10 2 miljoner låter lite. Det är ju 2 miljoner skeppade till butiker. Nintendo skeppade väl 3 miljoner av Wii U och var under väldigt lång tid väldigt svår att få tag på. Samma sak med 3ds. Switch tror jag snabbt säljs i 2 miljoner. Och övriga köpare får... 27/10 Nej vi vet inte exakt vilken tegra eller vilka specs den har än men man kan göra en relativt bra gissning, det pratas om att den skulle använda tegra x2 vilket troligtvis är i alla fall lite bättre än x1:an. Att den skulle vara i närheten av ps4 eller... 27/10 Nej! De kommer fortsätta rasa, för att aldrig gå upp igen. Lite som lifeinvader i GTAV. 27/10 Jävligt mycket negativitet tycker jag. Först prestandan. Tvivlar oerhört starkt på att det blir i PS4 klass, utan skulle nog gissa på hälften. Och råstyrka är inte allt vilket Nintendo visat förut. Sen batteritiden. T.ex. en Shield Tablet huserar ett... 27/10 Kanske dags att köpa nintendoaktier! :) 27/10 Är väl bättre att vänta på att Nintendo släpper specs för maskinen än att man tror sig kunna gissa fram till vad hårdvaran ligger på. Känns bara onödigt att sprida falsk information och rykten. Nä, bättre att vänta och se innan man yttrar några ord om... 27/10 Alla dessa år jag varit på FZ och din bistra attityd har inte förändrats ett dugg ;) 26/10
Skicka en rättelse