I torsdags lyfte #Nintendo på skynket till Switch, företagets nästa konsol som blir något av en kombination av bärbart och stationärt spelande. Intresset för maskinen var stort, både här på FZ och att döma av hur många som kollat det tre minuter långa Youtube-klippet.

Börsen verkar dock inte såld på Switch: Nintendos aktiekurs har sjunkit efter avslöjandet. I torsdags stod den i 32,40 dollar per aktie, och går hade den sjunkit till 28,75 dollar/aktie.

Men även om börsen inte låter sig övertygas av Nintendos Switch-presentation så håller Nintendos president Tatsumi Kimishima fanan högt. Han säger att konsolen kommer säljas med vinst (vilket inte alltid är givet för nya konsoler, där tillverkaren ibland inledningsvis tjänar på spelen). Han räknar med att skicka 2 miljoner Switch-konsoler till återförsäljare innan företagets budgetår är slut den 31 mars 2017, tweetar Wall Street Journals teknikreporter Takashi Mochizuki.

Om det räcker för att sätta spinn på aktiekurs och köplust återstår att se. Tillls dess har Venture Beat analyserat förutsättningarna för Nintendo och Switch.