Vem ska göra dåliga spelfilmer nu?

Uwe Boll lägger regissörskarriären på hyllan, kommande Rampage: President Down blir hans sista film.

– Marknaden är död, säger Boll till Toronto Metro.

Han utvecklar sitt resonemang med att försäljningen av dvd och blu-ray rasat med 80 procent och att det är svårt att slå igenom bruset på streamingmarknaden. Boll säger sig också vara för gammal för att hela tiden göra allt billigare filmer. Det senaste årtiondet har han dessutom bara spenderat sina egna pengar för att finansiera filmskapandet.

– Jag har använt mina egna pengar sedan 2005 och om jag inte gjort de korkade spelfilmerna hade jag aldrig samlat kapital nog att att säga "Låt oss göra Darfur-filmen", jag behöver ingen Ferrari, jag behöver ingen yacht. Jag har insvesterat i mina egna filmer och förlorat.

Nu väntar istället en fortsatt karriär inom filmdistribution och restaurangen Bauhaus i Toronto.

– Nu kanske folk har tid att faktiskt titta på mina filmer, börja med Postal från 2005 och tio år framåt [...] de förtjänar att diskuteras mer än vad de gjorts.

När man står så här på jobbet, klockan är tjugo i fem på morgonen och diverse datasystem har brakat ihop, då är det faktiskt väldigt befriande att fnissa åt underbara ord som rövskrapsvidunder :D 31/10 Synd? Om vem? De som tror på vad han säger? Naturligtvis ljuger han som en häst travar och han kommer göra mer hjärndöda filmer. 29/10 Sina drömmar om att utnyttja Tysklands skattesystem genom att skapa skitfilmer? 28/10 Får hoppas att han inte öppnar restaurangen samma dag som Michael Bay gör det. Skämt åsido, inte de bästa filmerna men samtidigt behöver man ju inte se dem. Måste dock erkänna att av den 0.1% av all filmer jag sett som jag inte orkat se till slutet, så... 28/10 Digital Homicide och han kan ju gå ihop och skapa ett riktigt rövskrapsvidunder. 27/10 Älskar att hela kommentatorfältet är fyllt med folk som inte har någon som helst aning om Bolls filmer. Han gjorde mer än pissiga spelfilmer, både Darfur och Rampage är två filmer han regisserade som var bra och fick goda betyg hos kritiker. 27/10 Om det är det avsnittet som jag tror det är så vill jag inte se den igen .P Samma sak med den där Amy's Bakery som blev ökänt. 27/10 Du har missat ett par riktigt bra rullar ser jag. 27/10 Han ska komma med en ny film!! :D Hoppas verkligen den blir sämre än The Room. Kommer självklart gå och se premiären om det är möjligt! 27/10 Enda riktigt bra han gjort imo :) Älskade verkligen den scenen haha Finns väl ingen kommersiell filmregisör som varit så "punk" som Uwe egentligen, sket totalt i vad andra tyckte, vilket iofs blev hans fall (vilket var ganska väntat), men ändå. Han komm... 27/10
Skicka en rättelse