Håll dig i skinnet eller bli permanent avstängd.

De flesta spelar multiplayerspel för spänningen i att tävla mot andra människor men det finns såklart en liten klick som mest vill förstöra för alla andra. På internetlingo kallas detta griefing och det kan röra sig om allt från att skjuta ihjäl sina lagkamrater med flit eller medvetet strunta i viktiga mål, såsom att desarmera en bomb.

Valve har sedan ett par år tillbaka ett system kallat overwatch där communityt i #Counter-Strike: Global Offensive själva kan granska dåligt uppförande i matcher och dela ut straff, exempelvis tillfälliga avstängningar. I och med gårdagens patch blir dock ansvaret väldigt mycket tyngre då tidigare straffade spelare blir permanent bannade om de prickas igen.

A temporary griefing conviction assigned by Overwatch will now be elevated to a permanent conviction if the suspect had a previous temporary griefing conviction.

Var någonstans sa jag att varje fall har varit korrekt? Och jag antar att du inte ens spelar CS:GO om du tror att det kan missbrukas så lätt. Flertal personer måste alla hålla med om vad dem ser är griefing för att det ska hända något. Du får det att... 28/10 Se rage-rapporter som griefing också så slipper man kanske dom arga småbarnen(Läs väldigt arga och gnälliga vuxna) när man faktiskt känner för att spela CS 28/10 Hur vet du att varje fall av overwatch ban har varit korrekt? Snacka om att man är naiv om man tror att detta system inte kommer missbrukas. 28/10 Har för mig att valve har sista ordet när dom tittar på det. 28/10 Ser inget problem med detta. Händer alltför ofta att man får en viss herre från land i österled (även andra såklart) som säger gg efter att man råkar tappa kanske en antieco och ställningen är 1-1. Varpå dom sedan dels köper varje runda och sänker ditt... 27/10 Detta kommer givetvis att missbrukas. Underskatta aldrig anonyma rövhåls vilja att göra andra människor illa. 27/10 NEJ BARA NEJ visst att det är jobbigt med folk som inte kör seriöst men permanent ban nej bara nej... sen så låter det väll illa att ha samma straff för hackers och folk som inte spelar 100 procent seriöst 27/10 Så länge man inte blir bannad för T-baging 27/10 Håller inte med, bara för att det fanns vissa som lät sig triggas så bidrog de själva inte till någon trevlig stämning direkt. 27/10 Har hört att Valve själva granskar spelare som blivit reportade för fusk många gånger och sätter en VAC ban. Vet inte om de implementerat detta i så fall även för griefing Enligt min uppfattning går processen såhär Reports *x --> Overwatch --> Gransknin... 27/10
Skicka en rättelse