Hololens får sällskap av betydligt billigare virtual reality-kusiner.

Igår höll Microsoft hov och medan de flesta väntade sig en tillställning som skulle kretsa kring deras bärbara Surface-serie överraskade de med att presentera en virtual reality-satsning till Windows 10.

Dessa byggs tillsammans med en rad tillverkare såsom Dell, Lenovo, Acer, Asus och HP och de billigaste ska enligt uppgifter kosta 300 dollar. Precis som med Hololens ligger fokus på att köra Windows-appar men istället för att måla upp dessa som hologram körs de i en virtuell miljö. Man demonstrerade också hur HoloTour, som kör interaktiva 360-filmer, fungerade på båda lösningarna.

Dessa headsets ska enligt uppgifter inte kräva något extern tracking likt Oculus Rift och HTC Vive utan ha egna sensorer. Huruvida detta rör sig om gyron likt de i Samsung Gear VR eller Kinect-liknande kameror som i Hololens vet vi inte än. Den första laddningen headsets ska släppas i samband med "Creators Update" i början av nästa år där bland annat Paint får stöd för att 3D-modellering.

Jag kan ge mig fan på att det handlar om att boosta deras inbyggda tjänst för 3D-printing i Windows 10. 28/10 Skulle vara kul att se en äkta demonstration av det där systemet, för det där var så fejk att det är äckligt, kolla bara vid 3:50 när han ska vända sig för att titta på fotboll. Avataren på skärmen vänder sig 2 sekunder innan den dåliga skådisen på scen... 27/10 Är det en sån besvikelse? Finns andra program som redan gör detta men de jag sett är dyrare än att bli frälst 27/10 Ja, bra med lite konkurrens. Kanske allt blir lite billigare nån gång 27/10 För att nämna några: låg upplösning, låg fov, väldigt liten "sweetspot" när det gäller bildens skärpa - sitter inte headsetet precis perfekt så blir delar av bilden suddig och man får synliga godrays, har att göra med linsernas konstruktion. en kabel... 27/10 Brister och svagheter...som är? 27/10 [quote=Zer0cooL]Med tanke på de brister och svagheter som det bästa alternativet för tillfället, HTC Vive, har förstår jag inte hur man kan tycka att nånting sämre kan vara intressant överhuvudtaget, trots ett mycket lägre pris.[/ Jag kan bli imponerad... 27/10 Med tanke på de brister och svagheter som det bästa alternativet för tillfället, HTC Vive, har förstår jag inte hur man kan tycka att nånting sämre kan vara intressant överhuvudtaget, trots ett mycket lägre pris. 27/10 Som jag förstår det har dessa inside-out tracking så att själva headsetet kollar på rummet och kräver därför inte extra utrustning som Vive och Rift. Inte kollat mycket på detaljerna men bara att det faktiskt går att köpa dessa för vettig peng ökar ju... 27/10 Sett det. Tro mig, det vill du inte se... 27/10
Skicka en rättelse