Inför varje stor Valve-anordnad Dota 2-turnering hålls förutom regionskval även så kallade open qualifiers, där vem som helst kan skapa ett lag och slåss om chansen att tävla i de stora ligorna. Efter fyra dagars tävlande är nu denna avslutad och åtta stycken vinnare har korats, två från varje region.

Efter detta börjar nu regionskvalen som om möjligt är ännu hårdare, med lag som Team Secret, Fnatic och LGD Gaming. Totalt är det 37 lag, där varje lag från respektive region kommer möta varandra i en bäst-av-1-runda.

En vinst ger laget 1 poäng, vilket innebär att varje vinst kan vara avgörande. De fyra lag från varje region med flest poäng möter sedan varandra i en bäst-av-3 och två av dessa går vidare till Boston Major i december, totalt åtta stycken.

Klicka för mer information

Nordamerika

Complexity

FDL

Infamous

Team NP

Prodota Gaming (Open qualifier-vinnare)

Elements Pro (Open qualifier-vinnare)

Wild Witch Doctors

Kingao+4

Kina

CDEC Gaming

Ehome.Keen (Open qualifier-vinnare)

Ehome.X (Open qualifier-vinnare)

FTD Club A

Invictus Gaming

IG Vitality

LGD Gaming

LGD.Forever Young

Vici Gaming

VG.J

Europa

Ad Finem

Fantastic Five

Virtus Pro

Vega

Team Secret

Natus Vincere

Team Liquid

Escape Gaming

Alliance

The Imperial

SEA

Team Faceless

Fnatic

Mineski

Rex Regum

Signature.Trust

The Mongolz

TNC Gaming

Warriors Gaming.Unity (Open qualifier-vinnare)

Fire Dragoon (Open qualifier-vinnare)

Den mest intressanta regionen är utan tvekan Europa, där flera av lagen gjort stora förändringar sedan The International, såsom Team Liquid, Team Secret och svenska Alliance. Europa är också den starkaste regionen, med flera lag i toppklass och kan därför gå lite hur som helst. Om vi kollar på resultat under de senaste månaderna ser dock Team Secret och Virtus Pro väldigt lovande ut, då båda har presterat bra.

Även Na'vi/Natus Vincere är värda att nämna i sammanhanget. Laget har haft lite varierande prestationer i de senaste turneringarna de medverkat i, men har all potential att rycka upp sig och ta hem vinsten.

På andra sidan av spektrumet har vi Nordamerika, som är den svagaste regionen och där de två största lagen är Complexity och Team NP, tidigare Secret-medlemmen EternalEnvys nya lag. Det är även dessa två som ser bäst ut på förhand, men även FDL kan överraska, vilket de visat tidigare.

De kinesiska regionskvalen ser ut att bli en kamp mellan de fyra organisationerna IG, VG, LGD och Ehome som alla har två lag var och de sistnämnda tog sig igenom varsin open qualifier. Precis som med Europa kan denna gå lite hur som helst, då regionen överlag sett bra ut på sistone och flera av lagen har visat goda prestationer. Att göra någon gissning är svårt, men Invictus Gaming och LGD Gaming ser på förhand ut att ha ett litet övertag.

Till sist har vi SEA, där bland annat fanfavoriterna Fnatic spelar. Intressantast här är dock Faceless, ett relativt nystartat lag med tidigare Ehome- och Vici Gaming-medlemmen Iceiceice och som till mångas förvåning presterat bra på sistone. Många är eniga om att Fnatic och Faceless kommer gå segrande ur striden, men en uppstickare är Warriors Gaming.Unity som även de har stora chanser att ta hem vinsten över någon av dessa.

Kvalen pågår från och med idag till och med 30 oktober och sänds på castingstudion Beyondthesummits Twitch-kanaler på engelska och DraySWE på svenska. Matcherna går även att följa gratis i Dota 2-klienten.