Det är inte säkert att dina älskade karaktärer är kompatibla med nyversionen.

Idag släpps den putsade nyversionen av #The Elder Scrolls V: Skyrim och det är säkert många som ser fram emot en helg i Tamriel men det finns en överhängande risk att dina gamla sparfiler från originalet inte fungerar.

PC Gamer har fått bekräftat av Bethesda att så länge du inte har använt några moddar ska det bara vara att kopiera sparfilerna till nyversionens katalog. Har du moddat Skyrim är det dock högst troligt att du möts av felmeddelandet "This save relies on content that is no longer present" vilket betyder att de inte är kompatibla.

Det är heller inte helt självklart när gamla moddar kan komma att fungera med Skyrim: Special Edition. Många modifikationer är beroende av Skyrim Script Extender men eftersom den är gjort för 32-bitarssystem och nyversionen för 64-bitars kommer det att dröja.

Ja fan ja, ge mig SkYUi känner mig handikappad utan. 31/10 Har liknande problem, fast kanske egentligen tvärtom. Svårt att vara genomgod när man vet att flera av de bästa föremålen i ett spel bara går att få genom stöld eller rånmord, och tvärtom. 31/10 Känner lite samma, högre texturer och SkyUI skulle räcka extremt långt. :) 29/10 har kört moddat skyrim ett bra tag förr, över 2k timmar, dock så nu när SE kom var det bara in i smeten igen, dock så är det självklart många moddar man saknar, men jag måste faktiskt säga att jag gillar vad dom gjort med SE, tycker det funkar väldigt... 29/10 Jo, dom inehåller massa saker från tidigare. Bara för att felmeddelandet inte är där betyder det inte att allt står rätt till 28/10 För mig är moddandet det största nöjet med Skyrim, jag har hundratals moddar som jag nu får avinstallera och börja om från scratch. Ska bli kul. :) 28/10 Det var ju ofta så även i gamla Skyrim att det OFTA - men inte alltid - fungerade att ta bort alla mods och fortsätta som vanligt, om än med sparfiler full av scriptbloat. Så det låter ungefär som det är på den gamla versionen också. Jag klarar mig into... 28/10 fan vad nice!!! Inte spelat sedan våren 2012 typ 28/10 Hur vet du det? Nu är ju mina nya sparfiler skapade i Special Edition. Får inget felmeddelande med dom. De nya sparfilerna borde inte innehålla något konstigt. 28/10 Mm, frågan är hur lång tid det tar innan det kraschar ;) Det är inte om, utan när :P En början: http://www.nexusmods.com/skyrimspecialedition/mods/671/? 28/10
Skicka en rättelse