Vad man än tycker om #No Man's Sky så är det en smula udda att #Hello Games-chefen Sean Murray praktiskt taget försvunnit från Twitter den 18 augusti, ungefär en vecka efter att spelet lanserades. Nu har han dock återvänt – för att kontot hackats.

Twitter-kontot för Hello Games publicerade det korta meddelandet "No Man's Sky was a mistake". Hackaren kom även över mejl-konton och skickade meddelanden till bland annat Polygon från Murrays mejl-adress. I det ganska långa meddelandet bads det om ursäkt för spelet, men Polygon hade skarpa ögon och kunde se den amerikanska versionen av ordet apologize i meddelandet. Eftersom Murray tidigare använt det brittiska apologise kunde mejlet avfärdas som fejk.

Murray och Hello Games har nu återtagit kontrollen över konton och mejl. De arbetar enligt uppgift för fullt med uppdateringar till No Man's Sky.

Det lustiga är ju att du verkar veta mer om NMS-dramat än någon annan här. "Varför är det lustigt" tänker du säkert fråga, sådana som du brukar oftast fråga tillbaka på det viset för att återställa någon form av alfaposition. Det är lustigt för att du... 30/10 Hackaren kunde i alla fall göra vad dom inte kunde.. be om ursäkt och förklara sig 29/10 Tror lite att poängen är oavsett hur man blir känd via internet eller inte, via bra eller dålig publicitet så mottar säkert väldigt när alla dessa personer diverse dödshot. Det är inte bra på nåt sätt men det verkar ju verkligen drabba alla. 29/10 Dödshot eller andra hot överhuvudtaget är inte ok. Men du kan inte kalla det att spelet inte levde upp till förväntningar. Om ett spel ska ha: A, B. C och D men endast har A och B så är det mer än förväntningarna som är problemet 29/10 Kanske för att multiplayerspelet No Man's Sky saknar multiplayer. 29/10 skulle inte heller våga visa mig ute om jag var han, inte ens på nätet ^^ 29/10 Spännande att folk tummar denna svepande generalisering som på intet sätt per automatik går att applicera på fallet ifråga. Men det är klart, det är tuffare att slänga käft än att riskera visad empati för en potentiell osanning. :^) 29/10 Dessutom har ju Hello Games ett IP som alla andra, är ju ingen rocket science att kolla upp från vilket IP det är skickat ifrån, är det inte från Hello Games; case closed. Jag börjar tycka att det låter mer som att Murray skrev detta men sedan ångrade... 29/10 Pengar är känsligt för många. 29/10 Hoppas det blir en bra patch då! 29/10
Skicka en rättelse