Många är vi som undrar varför #EA valde att lansera #Titanfall 2 blott en vecka efter släppet av mastodontspelet #Battlefield 1 och två veckor innan tungviktaren #Call of Duty: Infinite Warfare. Detta undrar även analytikerna hos Cowen & Co som helt sonika nedgraderar EA:s aktier på grund av lanseringen.

Enligt Cowen & Co kommer Titanfall 2 att sälja sämre än väntat på grund av den valda lanseringsperioden. Ursprungligen förväntade de sig att spelet skulle sälja 9 miljoner exemplar, men det har nu skrivits ned till 5-6 miljoner. Vilket inte är fy skam, men inte heller någon braksuccé för en påkostad AAA-titel. Som jämförelse förväntades Battlefield 1 sälja 14 miljoner exemplar, vilket har justerats till 16,5 miljoner.

Mer läsning om det här hittar du hos PC Gamer.

Vår recension av Titanfall 2 läser du nästa vecka.

Spelade klart den idag, en av de bättre kampanjer jag spelat! Så du har något att se fram emot en vacker dag! 31/10 Väntar på prisfall. Jag är bara intresserad av SP ändå. Ingen brådska. 31/10 Fan alltså. Så mycket att spela just nu. OW, SkyrimSE, BF1.Titanfall 2 får man hänga på nästa löning. xD 30/10 Köpte Titanfall 2, grymt kul enligt mig. Svårt att säga emot att det var dumt att släppa i samma veva som BF1 och nya CoD. Speciellt med tanke på att det är EA som står för både BF1 och Titanfall 2... Men ja, det finns (förhoppningsvis) fler som mig som... 30/10 gjorde 550 timmar i titanfall 1... Så, nu har jag köpt titanfall 2... vet inte hur ska hinna spela för svågern ylar på skype varje kväll om att vi måste köra bf1.. .nåja. 30/10 Jag håller med om att tajmingen är dålig. Jag kommer dock att köra Titanfall 2 ordentligt! Lätt TF2 före BF1, Halo, Gears 4 eller COD. 30/10 Oj, vad han upprepade sig! Jag tror han sa samma sak minst tio gånger. Det där hade ju kunnat klippas ner från nio till två minuter! 30/10 Jag gillar banorna och designen i Titafall 1 också, men tyvärr så är det så få som har alla banorna. 30/10 Jag gillar Titanfall 2 så mycket att jag för tillfället inte har någon lust att spela BF1. Synd med lanseringstidpunkten men om det säljer dåligt kommer det nog på rea lite senare och då köper kanske fler spelet. Ock så kommer det väl även på EA/Origin... 30/10 Valde att köpa Titanfall 2 istället för Battlefield 1, har fått avsmak av BF-serien (det släpps ju lika tätt som duggregn). Får tillgång till singelplayer vilket är nice, och multiplayerdelen är grymt kul (Men jag blir otroligt lack på all downtime mell... 30/10
Skicka en rättelse