Trots kalasfina betyg tycks #Titanfall 2 ha stora problem att locka köpare. I en sammantällning av hur många fysiska spel som sålts i Storbritannien sedan premiären i fredags hamnar Titanfall 2 på fjärde plats, enligt siffror från GfK.

Spelet har bara sålt en fjärdedel så bra som #Titanfall gjorde under samma tid när det lanserades våren 2014, skriver Gamesindustry. Och det trots att namnet nu är mer etablerat och att spelet släpps också till Playstation 4 (originalet släpptes till pc och Xbox 360 och One).

Siffrorna väcker åter frågan om hur #EA tänkte när de valde att släppa Titanfall 2 mellan höstens shootergiganter #Battlefield 1 och #Call of Duty: Infinite Warfare. Möjligen vill man hinna före Infinite Warfare (premiär nu på fredag), men EA kan inte ha missat att deras egna titel Battlefield 1 skulle suga åt sig åtskillga spelköparess pengar. Kanske överskattade man dragningskraften hos de gamla #Infinity Ward-rävarnas parkour-doftande shooter.

I augusti sa EA att man räknar med att sälja 9-10 miljoner exemplar av Titanfall 2. Men analytikerna Cowen & Co sa i går att man snarare tror siffran landar kring 5-6 miljoner sålda ex. Noterbart är att EA-representanten då trodde BF1 skulle säljas i 15 miljoner ex, en siffra som låter lite låg. Vi får se om och när EA släppt säljsiffror från #Dice-shootern.

Det ska understrykas att GfK:s siffror enbart gäller fysisk spelförsäljning i ett land, och att det kan se annorlunda ut på andra marknader. Men det låter onekligen oroande för ett spel som fått så fin kritik.

FZ:s Titanfall 2-recension läser du i morgon.

Försäljningsstatistiken från GfK:

Last Week

This Week

Title

1

1

Battlefield 1

New Entry

2

Elder Scrolls V: Skrim Special Edition

2

3

FIFA 17

New Entry

4

Titanfall 2

New Entry

5

Farming Simulator 17

3

6

Mafia III

New Entry

7

Dragon Ball Z Xenoverse 2

4

8

Gears of War 4

9

9

Grand Theft Auto V

8

10

Forza Horizon 3

Jag är intresserad, men inte för priset de vill ha för det. 01/11 Jag har spelat sen i början av 90-talet, nästan dagligen. Jag föredrar alla dagar i veckan farming Simulator före ännu en onlineshoter i framtids-tråk.. 01/11 Precis.Spelet är värt varenda krona.Vill inte äns komma tillbaks till BF1 efter jag har köpt TF2. COD IW ser ut så tråkigt och ointressant efter att man har provat beta.... 31/10 Borde släppa beta/test för man ska våga sig på att tänka att köpa det. Ettan var grymt när det gäller känslan, var som hemma (kört mycket cod tidigare). Måste få prova spelet innan köp. 31/10 Titanfall 2 år på alla sött bättre ön 1an. Riktigt kul singelplayer med stor variation och multiplayer är super. Betydligt mycket bättre än battlefield 1. Värt varenda krona. 31/10 Vet faktiskt inte. Känner inget sug att spela. Det är liksom ett krav om jag ska betala för ett spel. 31/10 Nyfiken på skillnaden i marknadsprocent försäljning av fysiska spel gentemot digitala har 2016 jämfört med 2014. Siffran bör ju justeras efter den kurvan. Att Cowen & Co vågar sig på en gissning som trumpar EAs gissning från Augusti efter spelet har slä... 31/10 Jag sket i detta spelet, stod å höll i det, köpte red dead redemption istället. Har fortfarande den sura smaken kvar i munnen ifrån det första tyvärr. 31/10 Skrevs ju en artikel om det här innan men det är knappast konstigt. Jag och en hel del av mina vänner är intresserade av spelet och tyckte ettan var kul. Problemet är bara lanseringsfönstret. Ett otroligt märkligt val av EA att släppa det så nära inpå... 31/10 Skulle gissa att det räknas som en såld kopia, även om det är gratis. 31/10
Skicka en rättelse