Att #EA släppte shootern #Titanfall 2 blott en vecka efter höstens stora FPS #Battlefield 1 kan ses som ett märkligt affärsstrategiskt beslut. Risken att BF1 stjäl potentiella köpare från Titanfall 2 är uppenbar, och farhågorna förstärks av dystra säljrapporter från Storbritannien. Titanfall 2 ska bara ha sålt en fjärdedel så många fysiska exemplar som första #Titanfall under debuthelgen, trots höga betyg och trots att det släpps också till PS4 (vilket ettan inte gjorde).

EA-bossen Andrew Wilson ger nu en förklaring på hur företaget resonerat när man lagt spelen så tätt inpå varandra, skriver Gamespot.. Andemeningen är att spelen är tillräckligt olika för att ha sina respektive köpare, underförstått att de inte stjäl köpare från varandra. Så här säger han:

Vi tror att det finns tre typer av spelare. Folk som verkligen älskar Battlefield och den typen av storskaligt strategiskt gameplay kommer dras i den riktningen; spelare som gillar det snabba, flytande, växlande gameplayet hos Titanfall 2 som verkligen dras åt den riktningen; och spelarna som bara måste spela årets två bästa shooters och som kommer köpa båda.

Än har vi inte facit i hand för hur det går för de båda spelen, men känslan är att det inte ser jättebra ut för Titanfall 2. Och mot den bakgrunden låter Wilsons förklaring aningen verklighetsfrämmande så här efter releasen.

Låt oss hoppas att det tar sig för Titanfall 2, för många omdömen gör gällande att det är ett riktigt bra spel.

FZ recenserar Titanfall 2 senare i dag. Ingen betygsspoiler här – håll utkik efter @12 Calles omdöme under dagen!

Du gör det här till en onödigt stor grej, jag är mycket medvetem om att både BF3&4 hade problem vid release och långt efter launch, och jag har inte gjort något personangrepp utan fick bara den känslan då du skrev så, jag har rätt att tycka som jag vill... 06/11 Kräsen och gnällig, mkay din åsikt men jag betalar inte pengar till ett företag som har som praxis att släppa halvfärdiga titlar till överpris. https://www.youtube.com/watch?v=PAlRtCrQ3hE här är ett klipp av flertal som visar upp lite buggar som fanns... 06/11 Du är väldigt kräsen och gnällig märker jag :) Nej jag har inte sovit under en sten, lagt mer otroligt många timmar på både BF3 och BF4 direkt vid release, inte haft några beskymmer och nöjd med innehållet dom bjudit på. Kör enbart på PC, battlefront... 06/11 Öh har du sovit under en sten dom senaste 5 åren eller? BF3 och 4 var inte färdiga när dom kom, och hade generellt väldigt lite kontent utan season pass etc. Simcity ska vi inte äns gå in på, där gjorde dom väl alla fel dom kunde göra. Battlefront va... 06/11 Varför får EA fortfarande så mycket skit? Är det nån skandal jag har missat? Eller är det alla DLC? Känns som att dom skött sig bra dom senaste åren. Är personligen mer irriterad på Ubisoft och deras halvfärdiga AAA-titlar. Edit: Kollade precis på EAs... 03/11 Jag har spelat Titanfall sen jag XO släpptes i Sverige och kommer fortsätta med tvåan. Titanfall är så underskattat och bäst. 03/11 Jag som snart är 40 spelar bara BF. Vet inte vad Titanfall är. CIV 6 däremot var konkurrerande om min tid. 03/11 Det finns 3 typer av människor: de som kan räkna och de som inte kan det. 02/11 Jag kan spela 2 spel samtidigt, eftersom jag har flera datorer! ;) Nä, men jag brukar alternera mellan de nya spelen, så att jag går igenom olika spel beroende på hur jag känner för stunden att spela. I går Forza Horizon 3, idag Titanfall 2 och Unreal... 02/11 Vad är jag då för sorts spelare som gillar, köper och spelar alla stora skjuta-spel? (Utom just "BF1", eftersom jag inte gillar första världskriget.) Har förbokat COD:IW. 02/11
Skicka en rättelse