Bärbart inte lika populärt i väst

Den i öst extremt populära actionserien #Monster Hunter har aldrig riktigt lyckas få samma fotfäste här. Spelglädjen verkar det inte vara fel på då vi gav den senaste delen, #Monster Hunter Generations, ett fint betyg, och enligt en rapport postad på ett japanskt bloggnätverk är inte #Capcom redo att ge upp kampen om de västerländska fansen ännu.

Anledningen till att spel som #Monster Hunter 4 Ultimate till Nintendo 3DS inte sålt lika bra i väst som i öst kan enligt #Capcom bero på att det helt enkelt är vanligare med bärbara spelkonsoler i länder som Japan. Enligt rapporten länkad ovan ska företaget ha detta i åtanke under utvecklingen av framtida titlar i serien.

I sammanhanget passade de även på att spå i att det troligtvis kommer finnas 100 miljoner Playstation 4, och 50 miljoner Xbox One ute i världen så tidigt som 2020, något som kanske skvallrar om inriktningen för nya titlar serien. Lockar tanken att kunna jaga monster i tv-soffan?

Just do it 03/11 Ja det vet jag, därför jag skrev ett "bra spel till pc" inte mmo skit som bara är grind och pay to win 03/11 Precis, det Monster Hunter som finns till Wii U är Monster Hunter 3 i högre upplösning...som i orginal är till Wii, så det är rejält jädra gammalt vid det här laget (det släpptes 2009 i Japan, 2010 i EU/US/AUS) 03/11 Bygger dom bara in lite microtransaktioner ska nog grind-delen lösa sig för oss i väst. Funkar i GTA Online iaf ;) 03/11 fast det är väl den gamla versionen? Den nyaste är bara 3ds har jag för mig. 03/11 monster hunter finns till wii u, så de menar väl att de ska bredda med fler konsoler? 03/11 Jag spelar mycket på mina bärbara maskiner men just den här typen av spel känner jag inte riktigt att det lämpar sig jättebra för bärbart, är mest därför jag inte satt mig in i det så mycket så ett ordentligt Monster Hunter på PS4 eller PC är nästan ett... 03/11 Finns redan till PC, men bara i China. http://monsterhunter.wikia.com/wiki/Monster_Hunter_Online 03/11 Ja men ge oss ett bra monster hunter till pc då! Skulle vara as coolt o köra coop o döda mega monster med polarna. Dock vet jag att dessa spel kan bli en jäkla massa grind i... Vilket inte alls brukar locka spelarna i väst. 02/11 Spelen har sett onekligen intressanta ut! Men har inte införskaffat något av dom pga att det är till 3DS. Jag har en 3DS men vill inte spela ett sådant spel på den bara :) Vill ha en "riktig" kontroller i näven! 02/11
Skicka en rättelse