Att #Bethesda är Bethesda stod klart när #Skyrim Special Edition landade förra veckan. Det grafiskt förbättrade rollspelet skeppades med buggar och andra märkligheter - precis som det brukar vara när Bethesda släpper något.

Kasst komprimerat ljud är ett av klagomålen, men det och andra buggar är nu på väg att fixas. En patch av betakaraktär finns tillgänglig hos Steam (patchen gäller alltså bara pc-spelet än så länge), uppger företaget. Det här fixas:

[ul]
[li]General performance and optimization improvements[/li]

[li]Fixed rare issue with NPCs not appearing in proper locations[/li]

[li]Fixed issue with saves erroneously being marked as Modded, even though no mods are active[/li]

[li]Updated some sound files to not use compression

[/li]
[/ul]

Och så här hämtar du betapatchen:

[ul]
[li]Log into Steam.[/li]

[li]Right Click on The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition in your Library.[/li]

[li]Select Settings.[/li]

[li]Select Betas.[/li]

[li]A drop down menu will appear. Select Beta.[/li]

[li]Select OK.[/li]

[li]Wait a few minutes and Skyrim Special Edition should update.[/li]

[li]When done, The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition should appear as The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition [Beta] in your Library.

[/li]
[/ul]

Tog bort patchen ändå för säkerhets skull. Tydligen får man inga achievements om man kör moddat utan måste ha en achievements mod också. Kanske värt att installera men å andra sidan har jag ännu inte märkt av några buggar. 07/11 Va? Nu blev jag ledsen i ögat :( Vill inte brottas med ett värdelöst inventory UI.. 04/11 Jag har 118 moddar och har bara crashat när jag konverterat gamla moddar själv och missat något. :) En tråkig sak är att SkyUi-teamet tydligen inte kommer att släppa SkyUi för SSE, vilket innebär att någon behöver göra ett alternativt gränssnitt för MCM... 04/11 Nej den krockar inte med Bethesdas patch, den inofficiella patchen rättar till problem som främst handlar om missar i designen medan Bethesdas främst fixar spelmotorn och de grundläggande resurserna som allt annat bygger på. 04/11 har mitt SSE moddat med cirka 43 moddar atm och kanske får en crash varannan dag, så har funkat bra för mig. och även om jag har mitt tok moddat Oldrim så trivs jag med SSE ändå, dock saknar man Sky ui 5.1 och SKSE moddar, mcm menyn etc. :( 04/11 Tyvärr fungera inte det för mig, testade här om dagen. Tycker mig ha googlat så fingrarna blöder men hittar inget som funkar. 04/11 Du unviker helt enkelt att installera inofficiella patcher. :| 04/11 Kör du Windows 10? I så fall måste du gå till "Services" och stänga av "Touch Keyboard and Handwriting Panel Service" Det verkar som tjänsten krockar med en DLL fil som Skyrim SE kör och orsakar därför krasher cirka vart 15:e minut. 04/11 Skyrim SE kommer vara ok om kanske några månader då alla vettiga mods finns och SKSE fungerar som det ska. Stabilitet kommer det att ge, Vanilla Skyrim crashar rätt ofta pga att det ej har 64 bitars stöd och får slut minne efter några timmar. 04/11 Nyckelordet här kan vara "tokmoddade". Sen är Skyrim SE huvudsakligen gjort för PS4 och XB1 så förvänta inte för mycket på PC. 04/11
Skicka en rättelse