Sålde ändå betydligt bättre än Battlefield 1.

Det går att vrida och vända på statistik hur mycket som helst men siffrorna från den brittiska spelförsäljningen visar ändå en tydligt nedåtgående trend för Call of Duty-serien. Infinite Warfare, som släpptes i slutet av förra veckan, sålde endast hälften så många (fysiska) exemplar som förra årets #Black Ops 3. Trots detta sålde det mellan 15-20 procent bättre än Battlefield 1 gjorde under sin lanseringsvecka.

Historiskt sett är nedgången för Call of Dutys lanseringsveckor betydligt större. Som mest såldes hela 1,8 miljoner exemplar, detta under lanseringsveckan för det första Black Ops år 2010. Värt att notera att detta är fysiska exemplar, idag är digital försäljning betydligt vanligare än för sex år sedan.

Vår recension av Infinite Warfare läser du i slutet av veckan.

Jag är rätt nöjd med mitt köp, MW:R är dock lite klyddigt dock, fick höra att det är nån bugg efter patchning så det är därför man får connection timed out när man försöker joina vissa gamemodes, IW tycker jag är väldigt roligt, är precis det jag velat... 08/11 Förvisso men har för mig EA räknade med att sälja många miljoner ex första månaden? 08/11 Varför köpte du inte bara originalet då för? Nu bidrar du med massa onödiga pengar de inte förtjänar, helst när du inte ens ska spela IW. Så stor skillnad är det inte på remastern. 08/11 Vad spelar ni som är så jävla bra då? 07/11 Jo så är det ju. Men det är inte konsolerna, eller konsolspelarnas fel. Branschen går framåt, och när det kostar så mycket som det gör att utveckla spel idag så måste man se till att göra det attraktivt för så många olika spelare som möjligt. Det innebä... 07/11 Framför allt hur han presenterar spelen som "pay to win" Kommer inte ihåg vilka vapen et.c han snackade om, detta är ju ett tag se'n och eftersom hans videor var så dåliga så trodde jag att jag kunde lägga det bakom mig. Tråkigt för de personer som kans... 07/11 Haha, eller hur. Jag spelar som sagt mest på konsol nuförtiden då jag uppskattar det på många sätt. Dock så är publiken till stora delar miffon, det går inte att komma ifrån. 5 min i valfri multiplayer bekräftar det;) Anpassningen till konsoler har gjor... 07/11 Och Angry Joe kanske har blivit bättre sen dess? ;) 07/11 @4min Hehe så har det väl varit i alla CoD spel förutom det första? 07/11 Både BF och COD började på PC och enligt mig var båda starka PC-spel. Båda två gick från PC till mer konsoll fokus efter sina respektive andra titlar någonstans efter 2005. Spelen som följde var fortfarande okej men man såg att konsollfokuset började... 07/11
Skicka en rättelse