En av årets märkligaste nyheter är den att Steam- och Windows Store-versionerna av #Call of Duty: Infinite Warfare inte är onlinekompatibla. Med andra ord: om du köper spelet på Steam och din kompis i Windows Store så kan ni inte spela multiplayer ihop, varken i Infinite Warfare eller #Modern Warfrare Remastered (som medföljer vissa dyrare versioner av CoD: IW).

Det här beskedet ser inte ut att ha gynnat #Microsofts redan rätt impopulära spelbutik. En tråd på Reddit menar att en användare som kollade multiplayerlobbyn fann två (2) spelare online samtidigt.

Sant eller ej låter vi vara osagt, men något säger det förmodligen om läget för spelet i Windows-butiken: Microsoft har nämligen köpt tillbaka spelet från folk som klagat, skriver Motherboard och andra.

Nu har Microsoft släppt information som tydligt pekar ut #Activision som ansvariga för serverinkompabiliteten. En källa säger till siten Windows Central (ej Microsoft-relaterad) att beslutet om separata servrar fattades av Activision, och att det inte finns något i Microsofts programkod som förhindrar multiplattformsspelande. Koden, som kallas Universal Windows Platform, driver flerplattformsspelande mellan Windows 10 och Xbox One. Microsofts bekräftar det anonyma uttalandet med följande kommentar:

We support cross-play between devices and platforms for partners who want to enable it.

Underförstått: det är Activisions fel.

CoD: Infinite Warfare lanserades i fredags och har fått skapliga betyg.