#Sladdgate får sin räddning.

Imorgon släpps den hett efterlängtade NES Classic Mini, pytteversionen av Nintendos klassiska 80-talskonsol med 30 förinstallerade spel. Förutom att du är låst till de titlar som ingår har det hittills största klagomålet varit de på tok för korta sladdarna till handkontrollerna, även dessa modellerade efter originalen (fast i normal storlek).

Med en längd på drygt 75 centimeter är de bara en tredjedel så långa som de ursprungliga kablarna och då fanns det ändå en poäng med att sitta nära teven. Allt över 28 tum ansågs som jättestort. Om du inte vill sitta med konsolen i knät (om du får tag på någon, tillgången verkar ytterst sporadisk) kommer du behöva köpa förlängningskablar, något tillverkaren Hyperkin släpper i slutet av månaden. De har dels en adapter som låter dig koppla in kontroller med originalkontakten i NES Classic Mini (som använder samma specialkontakt som hittas i botten av Wiimotes). Mest intressant är dock en ren förlängningskabel som adderar 1,8 meter sladdlängd.

Riktpriset för den förstnämda är tio dollar medan förlängningen är två dollar billigare. Vi gissar att svenska återförsäljare inte kommer att missa chansen att sälja detta i stort nödvändiga tillbehör men har inte sett några inhemska priser än.

Inet har lagt upp förläningskabel nu: https://www.inet.se/produkt/6609280/nes-classic-edition-forlangningskabel-1-8m#merinfo (Full disclaimer: jobbar på Inet men tänkte det kunde vara intressant att tipsa om) 17/11 Retropie med Nes30, sfc30 eller varför inte Nes30 Pro. Eller varför inte Nes med Retro receiver. Hyperkin borde gjort en adapter till vanliga nes då nya kontroller är svindyra och svåra att få tag på. 8bitdo.com 11/11 Är det ens någon som fått bekräftelse på att deras förbokade Nintendo Mini kommer levereras? Netonnet och Webhallen sa i princip "tyvärr" på mina 2 månader gamla förhandsbokningar. Och prata med mediamarkt och de sa att de inte ens skulle få den till... 10/11 Tur man inte köpte. Märks ju att de bara vill mjölka en på pengar. 10/11 Sån onödig grej överhuvudtaget NES classic mini, roligare med de riktiga grejerna. 10/11 De hade kunnat ge möjlighet till en kort respektive lång kabel så blir alla nöjda. Samma korkade sak som att man måste köpa laddaren separat till 3dsen. Det är som att sälja en tv och så står det på boxen (no remote control included!). Så, måste man köp... 10/11 Fast kabeln behöver ju inte vara av minimal längd bara för det. :P Snålt. 10/11 Jag hade en trådlös kontroll till min NES!! Nåt som Akklaim snickrat ihop. Fungerade sådär vill jag minnas. http://d2ydh70d4b5xgv.cloudfront.net/images/1/b/nes-nintendo-akklaim-wireless-infrared-remote-controller-only-the-controller-f17fe1d3f2444c69b0ca... 10/11 Jag köpte en HDMI-adapter till min telefon så att jag kan koppla den till TV:n. Pang! Alla spel som någonsin gjorts till dryga dussinet konsoler via emulatorer, direkt upp på storbildsskärmen. Otroligt värt 150:-. Som handkontroll har jag en trådlös NES... 10/11 Fick mail från Inet, kommer troligtvis inte få mina två konsoler och extra kontrollers innan jul, så den julklappen sprack ju. 10/11
Skicka en rättelse