Imorgon släpps den hett efterlängtade NES Classic Mini, pytteversionen av Nintendos klassiska 80-talskonsol med 30 förinstallerade spel. Förutom att du är låst till de titlar som ingår har det hittills största klagomålet varit de på tok för korta sladdarna till handkontrollerna, även dessa modellerade efter originalen (fast i normal storlek).

Med en längd på drygt 75 centimeter är de bara en tredjedel så långa som de ursprungliga kablarna och då fanns det ändå en poäng med att sitta nära teven. Allt över 28 tum ansågs som jättestort. Om du inte vill sitta med konsolen i knät (om du får tag på någon, tillgången verkar ytterst sporadisk) kommer du behöva köpa förlängningskablar, något tillverkaren Hyperkin släpper i slutet av månaden. De har dels en adapter som låter dig koppla in kontroller med originalkontakten i NES Classic Mini (som använder samma specialkontakt som hittas i botten av Wiimotes). Mest intressant är dock en ren förlängningskabel som adderar 1,8 meter sladdlängd.

Riktpriset för den förstnämda är tio dollar medan förlängningen är två dollar billigare. Vi gissar att svenska återförsäljare inte kommer att missa chansen att sälja detta i stort nödvändiga tillbehör men har inte sett några inhemska priser än.