Idag har det varit Dagen med stort D för pryltokar i allmänhet och #Apple-älskare i synnerhet. Efter månader av spekulationer avtäckte Steve Jobs företagates nya produkt ikväll och som många gissat blev det en tablet-dator. Pekskärmsdatorn Ipad kommer att stå på mångas önskelistor framöver.

Som många också hävdat på förhand kommer det att fokuseras på spel, #Electronic Arts ska ha demonstrerat ett flertal titlar på enheten och med tanke på hur många utvecklare som börjat fokusera på Apples produkter de senaste åren känns satsningen given. Ipad släpps i två utföranden, med endast trådlöst internet och 16 gigabyte blir den din för $499 redan i mars (USA-datum). Enheten med mobiltelefonsfunktionalitet (3G) släpps i april, instegsmodellen kostar då $629. Med 32 respektive 64 gigabyte flashhårddisk blir det såklart dyrare, den flådigaste varianten går loss på $829.

- Vi vill sätta den i händerna på så många personer som möjligt, sa Steve Jobs under presskonferensen enligt Theage.com.

I korta drag är Ipad en Iphone som växt, skärmen på 9,7 tum döljer ett innanmäte som är kompatibelt med alla hittills släppta program på Appstore. Processorn klockar in på 1 GHz och för kommunikation finns både trådlöst nätverkskort och blåtand. Den har även en accelerometer och självklart högtalare och mikrofon.

Batteriet ska klara tio timmars aktiv användning och i standby kan det hålla enheten levande i en månad. Med en vikt på ynka 0,7 kg blir den också verkligen "bärbar".

[video=4391]

<form method="post" action="http://www.fz.se/poll.fz">
<input type="hidden" name="data" value="YToyOntpOjA7czo0MDoiYzRiYzlhZDI3NWNhNmEyNDBlMWFlMzJjMTE4NjRiMGE3N2YzYjYxNSI7aToxO2E6Mzp7aTowO2k6Mzc3O2k6MTtpOjUxMztpOjI7aToyMTg1NTt9fQ=="></input>

<input type="radio" name="q513" value="3640" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

Jättesexig, jag kommer att köa för att få en

<input type="radio" name="q513" value="3641" class="form_input_radio"></input>

Sexig, förbeställer genast

<input type="radio" name="q513" value="3642" class="form_input_radio"></input>

Ganska sexig, köper nog en ett par månader efter release

<input type="radio" name="q513" value="3643" class="form_input_radio"></input>

Inte så sexig, kanske köper om priset går ner

<input type="radio" name="q513" value="3644" class="form_input_radio"></input>

Lika sexig som John, usch och tvi

<input type="radio" name="q513" value="3645" class="form_input_radio"></input>

Var är en iPad?

</form>

Haha, den trailern fick mig att må illa. Den här är bättre http://www.collegehumor.com/video:1928558:up: 13/02 "Vill-ha-faktor" hit och dit.. jävla snack. Lägg era pengar på nåt vettigt istället. Tänk på barnen i afrika. 30/01 Jag skulle förutspå en flopp, för det är verkligen en värdelös pryl... En sån dator borde ju kosta max 2000, det är en liten dator utan tangentbord. Varför vill man ha en sån? Men sen så vet jag att det finns en kult som köper allt som det står "Apple"... 30/01 Ehh, e-paper äger ju upp allt motstånd där. Varför skulle man vilja läsa på LCD-skärm istället för på en e-paper-skärm? Dessutom så är det ju värdelös batteritid på iPad i jämförelse med en e-book. 28/01 Men däremot en IPod Touch XL! / LordDaimos 28/01 Ser helt fantastisk ut! Kommer beställa så fort det går men jag vill att det ska fungera med tethering med min iPhone. Kommer köpa böcker till den direkt från iBook-store. Apple gör bra saker helt enkelt. Glad att jag bytte från sega PC-världen. Har ing... 28/01 Standard versionen med WiFi kostar den: 16Gb = 499USD 32Gb = 599USD 64Gb = 699USD Den med WiFi och 3G kommer att kosta: 16Gb = 629USD 32Gb = 729USD 64Gb = 829USD Sedan får man lägga till moms på det priset i Sverige och även pålägg för mellanhänder så... 28/01 Jag tänker att man vill ha en lite öppnare plattform på sjukhus och i "business". Du vet där man kan lägga in vad man vill, utan Apples medgivande. 28/01 den ser jävligt ömtålig ut, och inte nog med det hörde jag att den inte ens har stöd för flash. ipod touch XXL.. nejtack. 28/01 Som student hade det varit riktigt skönt att kunna läsa artiklar i hemmet och skolan utan att vara låst till sin MacBook och skrivbordet (visst kan jag ta med min MacBook överallt, men lite drygare). Skönt också på redovisningar att kunna enkelt bära... 28/01
Skicka en rättelse