Eliminera snubbelfaktorn redan tidigt nästa år.

Playstation VR, HTC Vive och Oculus Rift har en sak gemensamt mot de mobila lösningarna från bland annat Samsung och Google. De kräver minst en sladd kopplad till maskinen som driver dem. Vi har förvisso inte hört talas om några allvarliga snubbelolyckor men en del menar att trasslet kan förstöra inlevelsen.

Sedan ett par månader tillbaka har HTC investerat i flera tredjepartstillverkare genom en egen VR-inkubator och igår presenterade man en av de första produkterna. Företaget TPCAST har skapat tillbehör som gör Vive trådlös, med en batteritid på ungefär 1,5 timmar. Ett större batteri är planerat som kan bäras i fickan.

Priset är satt till ungefär 220 dollar och förbokningarna ska dra igång redan idag, dock bara på Vives kinesiska sajt. Planen är att produkten ska skeppas under första kvartalet nästa år.

Håller med så 11 + upp till 15 till e det som gör en orolig det finns en övertro på trådlöst men förhoppningsvis så dyker det upp ny teknik som gör att det kan funka bra snart. (om jag minns rätt så var det latensen som var det stora frågetecknet redan... 11/11 Nu ska jag bara vänta tills år 2023 då dom gjort tekniken bättre, headseten mindre/lättare och batterierna kraftfullare/mindre. :) 11/11 Fast en viss latens gör inte så mycket. Under optimala omständigheter så är väl den nuvarande latensen på en vive runt 11ms (kommer inte ihåg exakt siffra). Kan man behålla den där den är eller få ner den ytterligare så är det ju bra, problemet blir när... 11/11 Den är inte speciellt tung alls, PSVR är tyngre. Problemet är att Vive inte är skön att ha på sig länge :/ 11/11 som om inte viven var tung som den är? :O 11/11 om 5-10 år så kan man börja fundera på trådlöst (om utvecklingen fortsätter i den takt den gör nu,snabbt) Saknas bara att nån kommer med nåt fjoll som bluetoth & försöker lura på folk att det funkar bara för att tjäna pengar på hypen. Om det som ovanstå... 11/11 Verkar som om att det kommer vara runt 15ms som max iaf. Vill ni läsa lite mer om det finns det en del info att hämta ifrån här: https://www.reddit.com/r/Vive/comments/5cc83q/htc_vive_goes_wireless_with_220_addon_you_can/ som i sin tur refererar till:... 11/11 Okej verkar vara en streaming över wifi. Eftersom VR spelen kräver rätt mycket så tror jag på högre latency. Men hoppas det bevisas mot mig för vill att min VIVE ska bli helt trådlös då kommer man använda den betydligt mer än nu. 11/11 Om dom inte lyckats göra latensen förvinnande liten så kommer 1.5 timmar räcka gott och väl då du kommer spy galla långt innan batteriet tar slut. 11/11 Mer info om den. http://puu.sh/seE0S/6c114c50b7.png 11/11
Skicka en rättelse