Cyniker reagerar.

För några dagar sedan släpptes #Tyranny, ett rollspel av den gamla skolan från #Obsidian och svenska #Paradox. På många sätt påminner det om föregångaren #Pillars of Eternity som även det tog inspiration från rollspelsklassiker som #Baldur's Gate och #Planescape Torment. FZ spelar #Tyranny i detta nu och en recension är att vänta nästa vecka.

Därför är det lite intressant att se ett beprövat mobilspelsupplägg leta sig in i #Tyranny med belöningar till de som spelar varje dag. En del fans verkar inte helt nöjda med beslutet och ser detta som ett tecken på att #Paradox söker att introducera andra mobilspelstypiska inslag som möjligheten att köpa sig fördelar i spelet.

För att kunna ta del av funktionen måste du som spelare först vara inloggad på ett Paradox-konto, så det hela handlar sannolikt om att försöka locka spelare till att skapa konton. Alltid något! Följande är en lista med föremål som går att få som daglig belöning:

 • Healing Potion (Fine) - 50% HP

 • Healing Potion (Superior) - 100% HP

 • Potion of Revival - brings a fallen party member back from KO

 • Cairn’s Leaf - +4 Armor, +20% Endurance defense

 • Oldwater - +10 Arcane Armor, +20% Magic defense

 • Potion of Elemental Barrier - +10 Shock/Fire/Frost Armor, +50 Defense vs. Paralyzed/Burning/Frozen

 • Dire Remedy - 120-pt Stasis Shield, +4% Max Health

 • Potion of Heroes - +2 to all Attributes

 • Scarlet Poison - Poisons enemies on Crit

 • Fatiguing Toxin - Weakens enemies on Crit

 • Potion of Invisibility

 • Skycap - +10 Lore, +10 Magic Skills, +4 Wits

Kan man hoppas på en recension av FZ? 14/11 Därför att det visar på ett incitament att dom är öppna för att införa fler "mobilfunktioner" i framtiden. Så ja, klart befogat klagande, kom ut ur fårfållan. 14/11 Warframe har ju haft daglig inloggningsbonus så länge jag kan minnas (3+ år iaf). Att WF är F2P tycker inte jag har någon betydelse då bonusen är till för att locka folk till deras spel... dagligen. Det handlar om crafting mats, recept och rabatt på pla... 13/11 Så länge det inte blir som Dragon Age: -Hej! Jag är en NPC och har en tokigt episk quest åt dig! -Trevligt! Loot och exp för alla! Jag är med kära NPC -Fyll i ditt kreditkort här.... 13/11 Gruvarbetarna i FZ's saltgruva har fått helgledigt ser jag. Ibland kan det vara värt att läsa mer än rubriken och läser man resten av texten, så kan det vara en idé att faktiskt tänka innebörden av texten. 1. Inget krav 2. Inget tjat. 3. Helt frivilligt... 13/11 Externa konton är lika illa som äckliga drm. 13/11 Visste inte ens om att man kunde logga in med något, har spelat tio timmar utan att ens bli frågad om att logga in någonstans eller något om några rewards. 13/11 Det här handlar dels om att locka spelare till websidan så att de ser Paradox övriga spelutbud och kanske handlar lite samt dels om att skylta lite i media och locka nya kunder. Inte konstigare än reklamen man får i brevlådan från ICA alltså förutom att... 13/11 Så om man lägger ett par minuter på att helt frivilligt registrera ett konto hos Paradox får man en liten digital gåva en gång om dagen? Och om man skiter i att göra just detta händer inget annat än att man inte får en gratis Healing Potion? Och detta... 13/11 Känns som en lagom stor överreaktion. Du vill alltså inte spela ett riktigt bra spel eftersom det ger en hälsodryck, eller något likvärdigt, om man loggar in med sitt Paradox-konto? "Belöningen" är i princip obetydlig för 99% av spelarbasen, och kontot... 13/11
Skicka en rättelse