#Nintendos planerar att släppa detaljer kring Switch i mitten av januari, men läckta uppgifter kan redan ha avslöjat pris och detaljer kring olika modeller.

Det är den brittiska butikskedjan Game som ska ha prissatt en basic- och en premium-modell av Nintendos nästa bärbara konsol, som har premiär i mars nästa år. Prisuppgifterna hos Game kommer från två påstått pålitliga källor, skriver Let's Play Video Games.

Game uppges ta 199 pund för basic-modellen och 249 pund för premium-varianten. Direktöversatt till den svenska kronan blir det ungefär 2 300 respektive 2 800 kronor, men med moms och andra prishöjande påhitt medräknade bör Switch-modellerna kosta i trakterna av 2 800 och 3 500 kronor. Gamepaden Switch Pro Controller har också fått en påstådd prislapp: 39,99 pund sägs den kosta, vilket om det stämmer torde bli ungefär en femhundring i Sverige.

Det finns ingen information om vad som skiljer de båda modellerna åt, men Wii U kanske ger en vink. Den släpptes i två utföranden, där den dyrare Premium hade större lagringsutrymme och innehöll några extrasaker.

Den 12 januari lyfter Nintendo själva på Switch-locket. Senast då lär vi få bekräftat om åtminstone några av dagens rykten stämmer.