Tidigare i år släpptes #Total War: Warhammer ett oheligt, men väntat, samarbete mellan #The Creative Assembly och Games Workshop. Total War-serien fortsätter på samma stig och har nu offentliggjort ett samarbete med stridsvagnskungarna på #Wargaming. Vi fick en pratstund med Vladimir Makarychev från #Wargaming i hopp om att få svar på vad det hela handlade om.

Att #Wargaming haft stora framgångar inom free-to-play-genren råder det inga tvivel om och #Total War: Arena var ett bra försök från #The Creative Assemblys sida. Vi frågade Vladimir Makarychev hos #Wargaming hur deras samarbete kommer utveckla en sådan titel.

– Faktiskt, så är själva iden med det här samarbetet att skapa det bästa mmo-strategispelet på marknaden tillsammans med tre av de ledande på marknaden. Därefter kommer det hamna i händerna hos de bästa utvecklarna på #Wargaming.

Det verkar onekligen som om #Sega och #The Creative Assembly i mångt och mycket är ute efter den enorma kunskapen om konsumenten som #Wargaming besitter.

#Wargamings kunskap och expertis kommer att finnas tillgänglig för #Creative Assembly. Dessutom kommer de få tillgång till våra verktyg när det kommer till statistik, analys, men även redskapen som används för att hantera feedback från spelarna.

– Allt detta kommer innebära en väldigt detaljerad lista med information vilken utvecklarna kan använda för att planera kommande tillägg och förstå vad problemen är för spelarna. Detta är dock bara några få exempel på vad samarbetet kommer innebära.

Det är fortfarande lite luddigt angående vad #The Creative Assembly och #Wargaming faktiskt sysslar med. Det kommer dock inte bli ett nytt #World of Tanks, den stridsvagnen, har enligt skaparna själva, redan rullat iväg.

– Den nischen har det helt enkelt redan tagits anspråk på och det är av vårt #World of Tanks.

Exakt vad det här samarbetet kommer bena ut i får vi alltså vänta ett tag på, men förvänta dig inte ett Total War: Tanks. Istället lär det hela bli ett klassiskt Total War som drivs på samma sätt som World of-spelen. Förmodligen en vidareutveckling av #Total War: Arena.