#Doom lyckades bevisa att gammaldags action funkar alldeles utmärkt år 2016 och många har prisat spelet för det snabba tempot och utmaningsnivån. Spelaren som kallar sig Sunny-Smiles på Reddit fick dock en oförklarlig överraskning när han försökte sig på en genomspelning på svårighetsgraden Ultra-Violence.

Under en särskilt hektiskt strid på den första banan i helvetet möter han väldigt många fiender och medan han har fokus på en köttig Mancubus bestämmer sig en Baron of Hell att ge honom ett njurslag. Slaget dödar honom på direkten och kroppen flyger över banan, tillsammans med blod och andra kroppsdelar. Datorn får nog av alla grafiska effekter och blåskärmar samtidigt som ett högt brummande missljud låter.

När Sunny-Smiles startar upp datorn och spelet igen märker han att sparfilen inte bara har blivit korrupt utan även hamnat i ett utvecklingsläge, flera banor bakåt och med lägre svårighetsgrad. Huruvida han lyckades trigga en faktiskt bugg i spelet eller om det var hårdvaran som fick nog förtäljer inte historien.