#Dota 2-året lider mot sitt slut och för de som vill se de stora lagen spela finns det inte många chanser kvar utöver Boston Major i december. I morgon börjar dock The Summit 6, som med en total prispott på 100 000 dollar på förhand ser ut att bli en riktigt intressant turnering.

Klicka för mer information

Medverkande lag

  • Wings Gaming (Direktinbjudan)

  • Evil Geniuses (Direktinbjudan)

  • OG (Direktinbjudan)

  • Digital Chaos (Direktinbjudan)

  • Virtus Pro (Europa)

  • Team Faceless (SEA)

  • Team NP (Nordamerika)

  • Ehome (Kina)

The International 6-vinnarna Wings är ett av de mer intressanta lagen, med starka prestationer på sistone och en vädligt bred hero pool. Så sent som förra veckan visade de dominans i North American Beat Invitational och slog Team NP 2-0 i turneringens final. Wings vann också förra årets upplaga av The Summit och det skulle inte vara helt oväntat om de tar hem titeln även denna gång.

Team Faceless är även de intressanta, om än lite av ett wildcard då de är nya och har därför inte haft chansen att gå upp mot de större internationella lagen än. För både dem och Team NP blir det upp till bevis att visa att de kan stå sig även utanför sina respektive regioner.

Sedan har vi OG, som nyligen tagit in den tidigare Alliance-medlemmen Gustav 's4' Magnusson som deras offlane-spelare. Laget har haft varierande resultat på sistone och ser tillsammans med Digital Chaos svagast ut på pappret inför turneringen, vilket ändå säger en del.

I övrigt har vi VP och EG, som trots lagändringar och även ny kapten för den sistnämnda varit stabila och haft bra resultat.

Varje match är bäst av 3, förutom finalen som är bäst av 5. De första som spelas är VP mot Ehome och sedan Wings mot NP, för att dagen efter följas upp av OG mot DC och EG mot Faceless. Baserat på tidigare resultat bör Ehome respektive Wings, OG och EG gå segrande ur dessa.

Matcherna börjar i morgon 16 november klockan 19:00 svensk tid och pågår fram till den 20 november. Turneringen kommer gå att följa på BTS Twitch-kanal.

Vad tror du? Diskutera gärna i kommentarerna!