"Kommer Battlefield 1 få ett hardcore-läge?" var den mest ställda frågan inför lanseringen av Dice senaste världskrigspangare och efter lite tjat bekräftades planerna för ett mer hårdkokt spelande. Det fanns dock inte med vid lanseringen i slutet av förra månaden utan utlovades "post launch". Den dagen är nu kommen, närmare bestämt redan klockan 13:00.

Förutom att ta bort grafiska sikten och andra hjälpande gränssnittsdetaljer har hardcore-läget i tidigare Battlefield-spel fördubblat skadan vanliga kulor gör men under testandet valde Dice att lägga den på 140 procent. Det skapade såklart diskussioner och vi har kontaktat producenten som gjorde det uttalandet i hopp om att få veta vad de landade i. Då menade man att det gav "en mer väl avrundad upplevelse".

I samband med gårdagens stora höstuppdatering lanserades också möjligheten att hyra egna servrar på både pc och konsol. Vi gissar därför att utbudet kommer öka kraftigt de närmaste veckorna och vi hoppas bland annat kunna erbjuda egna servrar under Geeks Gaming-flagg.