#Battlefield 1 är ett av spelen som drar nytta av den extra kraften i Playstation 4 Pro, #Sonys nyligen släppta, prestandatrimmade version av PS4-konsolen. Digital Foundry har jämfört hur Battlefield 1 presterar i multiplayer på de båda konsolerna, och resultatet är både självklart och överraskande.

Man har testat spelet på en server med 64 spelare, dit man anslöt från två olika konton med båda konsolerna samtidigt. Därpå rörde de båda spelarna sig tätt intill varandra, för att hålla förutsättningarna så lika som möjligt. Ingen av konsolerna mäktar med 60 bilder/sekund konstant, men PS4 Pro ligger för det mesta 10-15 fps högre. Gammel-PS4:ans siffror hoppar avsevärt mer upp och ner, och kliver ibland ner mot 30-strecket.

Inget överraskande i sig sett till vilken hårdvara som sitter i maskinerna. Däremot går det här emot Sonys policy att PS4 Pro-spelare inte ska ges någon fördel i multiplayer-spel av konsolens extra kraft. Och om man betraktar högre fps som en fördel, vilket många gör, så struntar Battlefield 1 uppenbarligen i den policyn.

FZ har kontaktat represenanter för Playstation i Sverige för att höra hur de ställer sig till prestandasiffrorna med PS4 och PS4 Pro i Battlefield 1, vi återkommer när vi fått svar från dem. Tills dess: se testet.

*Uppdatering: Sonys säger genom sin svenska PR-byrå till FZ att man är medvetna om problemet och jobbar på att lösa det. Man lovar att återkomma så snart man har en uppdatering.