Stöd för moddar till konsolversioner av spel är inte något vi är direkt vana vid, men både #Fallout 4 och #Elder Scrolls V: Skyrim har bevisat att det kan funka riktigt bra. Ett tag såg det däremot mörkt ut huruvida Playstation 4-spelare ens skulle få en chans att uppleva funktionen.

Men efter att #Bethesda och #Sony kommit fram till en kompromiss är modd-stödet för #Fallout 4 snart här i form av en uppdatering som tar spelet till version 1.8. Och ser man på Bethesdas hemsida ser man att flera moddar redan är färdiga att testa, men sett till antal är det fortfarande mycket färre än till Xbox One.

En anlending till detta är att Sony inte tillåter att man laddar in externa resurser till moddarna. Med andra ord betyder det att det blir svårt, om inte omöjligt, att lägga till helt nytt innehåll i spelet, som exempelvis uppdrag och karaktärer som inte redan finns inladdade i spelet.

We and Sony have worked hard to make this possible. Mods on PlayStation 4 will allow you to modify and create your own content by using our Creation Kit available here. You will not be able to upload external assets with your PlayStation 4 mods, but you will be able to use any assets that come with the game, as most mods do. By creating a Bethesda.net account, you’ll be able to browse and try mods right from within the game.