Chris Metzen började jobba på Blizzard när han bara var 19 år och har varit en av de tongivande personerna bakom många av deras omtyckta varumärken. I början av september blev det dock officiellt att han sagt upp sig för att kunna ägna mer tid åt familjen.

I en lång intervju broderar han ut anledningarna till varför han lämnade företaget han arbetat på i hela 23 år. Efter att #Titan las ner var stämningen på Blizzard väldigt låg och även om nya projekt såsom Overwatch tillförde ny energi kunde Metzen inte skaka av sig känslan av att ha svikit Blizzard-fansen.

– Tänk om nästa spel inte är perfekt? Tänk om folk hatar det? Tänk om jag vanhedrar företaget eller mig själv genom att inte leverera, säger Metzen i intervjun.

Han började få panikattacker, vilket han till en början försökte bortförklara för sig själv som allergiska reaktioner, men insåg snart att det berodde på arbetet. Han hade inget annat val än att sluta.

Du kan höra hela intervjun nedan.

men jösses. tror du på allt en forskare skriver som fakta. speciellt inom ett område där det omöjligen går att bevisa ens tes? alltså, sluta tjata o försöka påstrida din åsikt på andra. jag har min åsikt, du får ha din åsikt. 25/11 Svaret "ni kan ha er åsikt" duger inte riktigt när både forskning och praxis gällande beroende säger något annat. Men jag kanske missuppfattade din ståndpunkt? 24/11 ville du mig nåt? 21/11 Jobbigt när studier, erfarenheter och verkligheten går emot ens verklighetsbild. Egot gillar inte det. 21/11 ni har rätt till er åsikt. 20/11 Ledsen för att behöva säga det, men forskarna inom socialt arbeta är på SorbP sida. Hört och läst det med mina egna öron och ögon. 20/11 nä hör du. inbilla dig inte att du är bättre än mig inom det här området. för det är du garanterat inte. jag ska inte börja nån djup diskussion med dig heller. då det är bortkastade resurser, för jag anser redan nu att du saknar såpass stor insikt i ämn... 20/11 Utveckla gärna. Ser fram emot att se dig gräva den här gropen :) Det jag syftar på beskrivs väl i den här artikeln. http://m.huffpost.com/us/entry/6506936 Så läs och lär så låter du inte lika korkad nästa gång. 20/11 finns inte mycket vett i den forskningen verkar det som... 19/11 Nuvarande forskning och lite jävla förståelse för hur människor fungerar säger "addiction as adaptation", dvs drogbruket är en reaktion på redan existerande tillstånd av tex socialt utanförskap eller generellt miserabla levnadsförhållanden. 19/11
Skicka en rättelse