Det låter som att en version av #Pokémon Sun och #Pokémon Moon kan vara på väg till Nintendos kommande Switch-konsol. Det skulle vara en tredje version i stil med klassikerna #Pokémon Yellow och #Pokémon Emerald. Per tradition innehöll dessa ny versioner någon ny slags gimmick och kanske även några unika monster att fånga.

Enligt en källa hos Eurogamer tog utvecklingen av Switch-spelet paus inför färdigställningen av Pokémon Sun/Moon, men att arbetet nu ska ha kommit igång igen. Till skillnad från spelen till Nintendo 3DS-spelet handlar detta alltså om en version som skulle ha HD-upplöst grafik och nya funktioner som inte finns i de första spelen."Pokemon Star" ska tydligen vara kompatibel med Nintendo 3DS-spelen och därmed skulle det funka att byta monster mellan versionerna.

Tidigare spel i Pokémon-serien har alla varit titlar till bärbara system, för att det göra det enklare att byta med och slåss mot sina kompisar. I och med att Switch nu blir en slags pseudo-bärbar maskin så är det ändå i överrensstämmelse med Game Freaks tidigare filosofi.