Det är bekräftat att det inte kommer att släppas några serverfiler för #Battlefield: Bad Company 2 till pc så vill du ha en egen server är du tvungen att hyra en. Några officiella priser för detta har inte tillkännagivits men det går numera att förhandsboka ett slagfält via I3D som enligt egen utsago är Europas största spelvärd.

De erbjuder inte några servrar i Sverige så du har att välja mellan London, Paris, Frankfurt och Amsterdam. Väljer vi att det ska vara en publik server (det enda som går att välja i dagsläget), inget eget namn och ett tre månader långt kontrakt och plats för 16 spelare blir månadskostnaden lite drygt 24 euro. För att få ditt eget namn på servern tillkommer en avgift på 3 euro per månad och dubblar du antalet spelare blir priset istället 54 euro.

Rabatter utgår från sexmånaderskontrakt och uppåt men det är oklart om detta är i linje med de "självkostnadspriser" #Electronic Arts utlovat. Vi ska försöka få fram den informationen ur den svenska filialen under dagen.

Tack till AndyZedd för detta #nyhetstips!
Jo det är det jag i alla mina inlägg försökt få fram. 31/01 Hade inte alla tidigare BF spel sånt här hyrgrejs? Det är ju inte som det är nåt nytt som förstör PC-gamingen t ex inga dedikerade servrar. Och man kan väl modda, det är väl bara att man startar modden utanför vanilla BF som i BF2 med t ex Forgotten Hop... 31/01 Nej,varje dedikerad server "ägs" som nämnts av något och dem fungerar som admins på servern. Många klaner har olika status på sina medlemmar gällande detta, men många har även att alla i klanen kan s.a.s sätta spelgränserna. Det är upp till dem "ägande"... 31/01 Hur blir det med en autokickfunktion vid till exempel baserape, TKs osv. ? Försvinner det i och med att man inte kan modda? 31/01 Så sant så. Tror mina knogar är röda av väggens färg,,hehehe. 29/01 Hahaha hehehehe Kudos för ditt tålamod AndyZedd! (+ Grumbledock å andra.) Ni försöker gång på gång förklara men det verkar inte bättre än att 50% av besökarna är icke läskunniga. Ungefär lika många verkar också vara småbarn som är vana att aldrig betala... 29/01 Nog har jag koll nog, har varit med och spelat sedan 1942 ;) Jag har nog mer koll än du tror, känns som om du helt saknar koll dock. Ingen förståelse för marknad, eller för spelutvecklare, bara gnälla om att man ska ha allt gratis som ett småbarn? Snack... 29/01 Nej det har inte varit gratis förut.utan det är den gemene spelaren som inte intresserat sig för server utan bara vill in och spela som inte behövt lägga ut pengar. Dedikerade rankade servrar har alltid kostat en slant för den som velat ha en. ( OBS,... 29/01 ELLER så kan det vara för allt sånt har vart gratis förut, asså sånna som du som uttalar sig såhär har ju fan inte en koll på varför allt ser ut som det gör idag. ÅTERIGEN BLIR JAG FÖRBANNAD! Ren jävla idioti 29/01 Då man inte är tvingad att köpa en server så borde det inte vara några problem, vill man ha en server får man betala för den men då är också alla spelare garanterade en viss kvalité på servern. Inte är den nere för att klan-1337snipers (olle, p12) pappa... 29/01
Skicka en rättelse