The Frontier är en intressant mod till #Fallout: New Vegas, som flyttar berättelsen från Mojaveöknen till Portland på USA:s norra Stillahavskust. Modden bygger vidare på Fallout-serien, men lägger till nya inslag som att du påverkas av vädret. Para det med kraftigt växlande väderlek på grund av kärnvapenkriget, och du har ett nytt gameplay-inslag där du måste anpassa dig efter rådande väderlek.

Modden utspelas på en karta som mäter 16 gånger 16 kilometer, och du möter i huvudsak grupperingarna New California Republic, Scavengers och Frontier. Det arbetas på nyheter som dynamiskt väder, custom assets för vapen, armor och byggnader, förstörbara objekt, eld som sprider sig, och du kommer behöva jaga vilt för att hålla dig vid liv. Det ges också möjlighet att besöka Vault 6, ett av de första valven som byggdes. Trevligt nog kan du föra över din karaktär från New Vegas.

Modden är färdig till 74 procent, säger utvecklarna (utan att närmare förklara hur man kommer fram till en så exakt siffra). Skarpt releasedatum saknas än, men man hoppas ha något färdigt för release i vinter. Läs mer om Fallout: New Vegas – The Frontier här.