Ny mod tar Id Softwares actionskräckis till HTC Vive.

Det finns ont om fullfjädrade actionspel i virtual reality, utbudet domineras istället av arkadpangare där du mestadels står still och låter fienderna komma mot dig. Det beror självklart på att rörelse är en knepig nöt att knäcka i VR, det är lätt att skapa obehag hos spelarna. Det hindrade dock inte ett gäng att anpassa #Doom 3:s öppna källkod till HTC Vive så att vi kan uppleva demoninvasionen i virtual reality.

Enligt den svenska Youtube-kanalen SweViver fungerar detta ypperligt med minimalt med obehag medan en annan menar att detta inte är särskilt snällt mot magen.

Väntar för många med att köpa så blir det inget mer Vr. Eller sämre spel för då är det inte värt att göra några spel till den mm. Kommer att nöja mej med ps Vr nästa år. Idén dom har att man ska kunna sitta men endå få en intressant upplevelse är något... 22/11 På vives kontroller finns det två touch pads som har den funktioner. I Doom styr man med dem, men det är obekvämt efter ett tag. Dock ett awesome sätt att spela Doom på. 21/11 Finns det ingen thumbstick på kontrollern så man kan förfytta sig genom att dra den framåt eller något? :/ 21/11 Det är för mycket action för att kännas läskigt för min del. Det som är läskigt är in game cutscenes där plötsligt en huvud kan hamna i en bokhylla eller över ett skrivbord och andra knäppa saker. Men det är coolt. 21/11 Måste vara sjukt läskigt att spela i VR :) 21/11 Är det inte så att microsofts egna vr är preliminärt prissatt på 300 $ 21/11 Jag testade precis och room scale fungerar och då också positional trackingen, men lutar man sig så flyttas hela karaktären vilket innebär att man inte kan titta runt hörnor. men man kan titta genom väggar ;) 21/11 Jag har sett de första 3 minuterna och det verkar räcka. I första filmklippet säger han efter någon minut att det inte går att luta sig runt saker, så nej det verkar inte gå. Det går att luta huvudet åt sidorna vilket vrider kameran som i första oculus... 21/11 Har ni set filmklippen ens? Man kan visst "se runt saker" (vilket i praktiken bara handlar om att kunna luta huvudet åt sidorna). 21/11 Jag tycker inte att det bryter inlevelsen alls. Vilket headset har om jag får fråga? 21/11
Skicka en rättelse