I början på nästa år kommer #Assassin's Creed till svenska biografer. Månaden efter kommer det avslutande kapitlet i filmserien baserad på #Resident Evil. Filmer baserade på spel är inte längre en bristvara och mer skall det bli. Regissören Paul W.S. Anderson har bekräftat att han skrivit manus till en kommande filmatisering av Monster Hunter-serien.

I den populära Monster Hunter-serien ska du jaga gigantiska monster och flå dem. Av materialet från deras sargade kroppar skall du bygga rustningar och nya vapen. Sedan går du på ännu större monster och upprepar detta in absurdum. Synopsisen för filmen är en aning mer barnvänlig.

Handlingen kretsar kring en man vars vardag är grå o trist, till han upptäcker släktskap med en monsterjägare. Detta leder till att denne uttråkade (vi gissar) kontorsråtta reser till en mystisk värld för att själv träna sig själv till att bli en monsterjägare. Detta innan monstruösa varelser från världen förstör vår.

När denna filmatisering anländer och vilka som ska ha nyckelroller i den är ännu oklart, men världens alla monsterdiggare lär få monster för sina pengar – om vi känner Anderson rätt.