Valve har inte gett upp hoppet för sin gamepad.

För ett år sedan släppte Valve sin egen gamepad, passande nog kallad Steam Controller. Den fick ett ganska ljummet mottagande och vi gissar det avspeglats i försäljningen. Inför jubileet berättar dock Valve om sina planer att via ny mjukvara implementera en rad nya funktioner.

Du kommer bland annat kunna välja att knapparna reagerar olika på långa tryck, dubbeltryck, när du börjar trycka och när du släpper. Trackpadsen får också möjligheten att göra fler saker genom cirkelmenyer. Det ska dessutom bli enklare att välja mellan flera olika konfigurationer för till exempel spel där du både rör dig till fots och i fordon.

Steam Controller är en del i Valves plan att konkurrera med konsoler i vardagsrummen genom SteamOS men det spelfokuserade operativsystemet har minst sagt floppat. Tittar man på Valves egna hård- och mjukvarustatistik för Steam står Linux-drivna datorer för mindre än en procent, två år efter lanseringen.

Steam link fungerar utmärkt på tvärs över hela Stockholm, vi får max 3 ms latency... Intressant att kunna LAN:a igen. :-) Jag hade inte höga förväntningar på SteamOS, som konsoll, speciellt eftersom det inte hade några exklusiva titlar, men det fungerar... 26/11 Tycker att Valve gör ett grymt jobb för vardags-rums-underhållningen. Streama ifrån sin kraftfullare stationära PC och Steam Controller fungerar prima. Kul att se att den blir bättre. Det enda jag saknar med Steam Controller är att man inte kan skriva... 25/11 Nej men man räknar med alla sålda steam controller som kommer upp i 500k efter 7 månader. Om trenden fortsätter kommer den upp i Mega-CD om 4-5år och upp i PS4 klass om 40-50år. 25/11 Nu är ju inte Controllern och Steam Link samma sak som Steam Machine alls ju. 25/11 Vad spelar det för roll vilken plattform det är? Det är spelen som räknas, inte vad de spelas på. Men, men.. vill man ha 30fps och cinematiska upplevelser så. 25/11 tycker oxå artikeln är negativ. o flera spydiga kommentarer. Som jag förstått det så har inte ens Valve sattit igång försäljningen officiellt ens. så hur kan den ha floppat? har varit i kontakt med återförsäljare oxå. där de sagt att de ska ta in Steam... 25/11 http://gamingbolt.com/steam-machines-a-flop-have-sold-under-500000-units-since-launch Kommer nog aldrig bli lika framgångsrik som Wii U. Ligger nog där med Ouya och Virtual Boy. Med lite tur kanske den når upp till Mega-CD status... 24/11 vilken negativ jävla artikel. både steam controllern och steam link är grymma. dom verkar sälja som fan på steam med bara att kolla in topplistan, 24/11 ...och håller med tidigare skribent: Saknar PLEX och Spotify bland annat för att Steam OS/Link ska kunna konkurrera med min PS4:a. Sure, man har chromecast, apparna direkt i TV:n osv, men... ändå... 24/11 Har både controllern, som jag använder mycket på min PC och Steam Link som jag inte använder sådär jättemycket ska erkännas. Controllern är den bästa jag någonsin använt, xbox & PS inkluderat, men tar lite tid att vänja sig vid. Möjligheten att anpassa... 24/11
Skicka en rättelse