#No Man's Sky ligger oroväckande bra till på listan över "Årets besvikelser", och det har inte blivit bättre av den stundtals kompakta tystnaden från både #Hello Games och grundaren Sean Murray efter releasen i augusti. Men i dag har studion släppt sin första utvecklarrapport på nära tre månader.

Där förklarar man att man den här veckan kommer släppa en patch vid namn "Foundation update" som bland annat lägger grunden för basbyggande. Den ska också bädda för flera större uppdateringar. Exakt vilka berättar man inte nu, men det utlovas både mer information och release inom kort.

Man berättar också att spelet patchades sju gånger fram till den 24 september, varvid de flesta vanliga eller kritiska buggarna bedömdes vara fixade. Därefter har studion pysslat med den snart aktuella patchen och det som lovas följa längre fram. Varför man valt att kommunicera ytterst sparsamt med omvärlden under tiden säger man däremot ingenting om.

Enligt den inofficiella statistiken på Steamcharts.com har No Man's Sky som mest haft 599 aktiva Steam-spelare samtidigt det senaste dygnet. När spelet var nytt i augusti toppade det drygt 212 000 spelare. Snittet de senaste 30 dagarna är 388, att jämföra med 774 i oktober, 2 982 i september och 36 976 i augusti.

Hello Games får nog hitta på något alldeles extra med patcharna för att styra bort No Man's Sky från stupet mot avgrunden.

Underhållande? Knappast vad jag skulle kalla det men smaken är olika. Det kvittar väl hur Molyneux är, spelet får tala för sig själv och det är aptrist. Framförallt är det fortfarande långt ifrån klart. Det är tyvärr inget annat än Abandon ware och ett... 29/11 Svårt att resonera så när nån viftar med sedelbuntarna framför en. jag tror dom försöker göra det bästa av situtationen helt enkelt. hade det handla om en renodlad blåsning så hade dom inte fortsatt med spelet. 27/11 Pressade? De visste ju precis vad som skulle hända när de fick pengar av Sony. De hade lätt kunnat stannat i Indieträsket och släppt det som ett early-access på steam. Istället gick det som det gick. 27/11 Det är väll sony som pressade dom att släppa. spelet är väll inte färdigt vad det verkar som allt man läst och hört utan att ha en hatinställning. 27/11 Jag håller med helt, det enda målet man har i NMS som det är nu, är ju att ta sig till mitten. Man måste konstant röra sig mot mitten om man vill ha nån chans att nå målet. Varför man då helt plötsligt skulle vilja stanna nånstans och bygga en bas är... 26/11 Det utlovades bland annat multiplayer som spelarna själva fick ta reda på att det verkligen inte fanns i spelet EFTER spelet släpptes. https://www.youtube.com/embed/7e8OsdQkf4M 26/11 "Oroväckande" eftersom det är en negativ utmärkelse, förstås. Förstår vad du menar, men du borde även kunna lista ut vad man menade med ordvalet. :P 26/11 Hoppas du inte har samma syn på partnerskap som med spel. NMS lovade allt men höll knappt 10%. Vad menar du med oroväckande? Om detta spel inte blir årets besvikelse så vet jag inte vad. Känns som att hela gaming-journalistkåren stoppat ner huvudet i... 26/11 Personligen hoppas jag dom fortsätter bygga på spelet, tror det kan vara en riktig höjdare om ~2 år. 26/11 Va? You lost me. 26/11
Skicka en rättelse