#No Man's Sky ligger oroväckande bra till på listan över "Årets besvikelser", och det har inte blivit bättre av den stundtals kompakta tystnaden från både #Hello Games och grundaren Sean Murray efter releasen i augusti. Men i dag har studion släppt sin första utvecklarrapport på nära tre månader.

Där förklarar man att man den här veckan kommer släppa en patch vid namn "Foundation update" som bland annat lägger grunden för basbyggande. Den ska också bädda för flera större uppdateringar. Exakt vilka berättar man inte nu, men det utlovas både mer information och release inom kort.

Man berättar också att spelet patchades sju gånger fram till den 24 september, varvid de flesta vanliga eller kritiska buggarna bedömdes vara fixade. Därefter har studion pysslat med den snart aktuella patchen och det som lovas följa längre fram. Varför man valt att kommunicera ytterst sparsamt med omvärlden under tiden säger man däremot ingenting om.

Enligt den inofficiella statistiken på Steamcharts.com har No Man's Sky som mest haft 599 aktiva Steam-spelare samtidigt det senaste dygnet. När spelet var nytt i augusti toppade det drygt 212 000 spelare. Snittet de senaste 30 dagarna är 388, att jämföra med 774 i oktober, 2 982 i september och 36 976 i augusti.

Hello Games får nog hitta på något alldeles extra med patcharna för att styra bort No Man's Sky från stupet mot avgrunden.