Capcom försvarar valet att ta bort tidsbegränsningen från spelet.

Frank West är snart tillbaka i ännu ett #Dead Rising-spel. Den här gången med jultema, vilket på ett sätt är riktigt passande med tanke på att spelet släpps den 6 december i år. I #Dead Rising 4 får vi följa med Frank West på en resa som för oss till Willamette i Colorado.

Många fans av serien har däremot visat skepsis inför den stora förändringen som skett i och med att den klassiska tidsbegränsningen tagits bort från spelet. I en intervju med Eurogamer berättar producenten Bryce Cochrane att det var ett medvetet val för att kunna skapa en stor spelvärld att utforska.

When you had the timer you had to throw everything into the player’s path. Here it’s trying to make the player explore the world and find out things about it.

Cochrane passade även på att bekräfta att #Dead Rising 4 inte är Frank Wests sista äventyr. Det är med andra ord lång ifrån sista gången som vi kommer se fotojournalisten mörda zombier.

Frank West is the most popular hero in our entire series, and we wanted to wrap up his story in Willamette – not his entire story in the franchise, but what happened in Willamette and what’s happened between the time of the first outbreak and this outbreak.

#Dead Rising 4 kommer att släppas till Windows 10 och Xbox One den 6 december och kommer att förbli pc-exklusivt i minst tre månader samt konsolexklusivt i minst tolv. Playstation-spelare lär med andra ord få vänta till nästa jul för att spela Frank Wests senaste äventyr.

Intressant, det var det som fick mig att sluta lira Dead Rising 2. Kände mig stressad hela tiden och kunde inte riktigt njuta av hur galen världen var. Visst att vissa uppdrag är tidsbegränsade men så som det var i Tvåan kändes inte så skoj. Lirade aldr... 28/11 Det blir det sista spelet eftersom att ingen kommer att köpa det eftersom de plockar bort funktioner. Bojkottar detta spel. hoppas att de går minus och inte har råd med kaffe. 28/11 Man borde begränsa ALLA spel till ca 1 timme, varför ska ett spel vara längre än så? En timme, en timme, en timme.......en timme.......timme......timme........ ... 28/11 ÄNTLIGEN är tidsbegränsningen borta. Det jag har stört mig mest på i dr. 28/11 https://www.youtube.com/embed/RaQfM89pdOQ Nostalgi på hög nivå :D Fy skäms om Capcom skulle överge honom :( 27/11 Hoppas att dom har tagit bort "rekylen" så fort ett vapen får slut på ammunition. 26/11 Många har gnällt att spel blir dummare, Dead Rising 4 kommer nog bli ett av det absolut bästa exemplen. 26/11 Varför inte bara göra spelet med en timer och balansera det så att man kan göra lite som man vill men ändå ha en tidspress och sedan lägga till ett val för spelaren där man kan stänga av timern när som helst, efter storyn eller ett alternativt gamemode... 26/11 "When you had the timer you had to throw everything into the player's path. Here it's trying to make the player explore the world and find out things about it." Han har inte spelat Dead Rising 1. Du kan gå hur fan du vill i det spelet. Dead Rising är... 26/11
Skicka en rättelse