Bondgårdssimulatorn #Stardew Valley tog indiescenen med storm när det släpptes tidigare i år. Spelet, som är skapat av Eric Barone och hans enmanna-studio ConcernedApe, går i stort sett ut på att sköta en farm under flera år, skapa relationer med invånare i staden och anpassa sysslor till olika årstider.

Visst låter det som en charmig tidsslukare? FZ:s Erik Cedervall recenserade indieliret vid release och gav det 4/5. Hittills har dock bara PC- och Mac-spelare fått leva bondelivet, men enligt en ny annonsering av utvecklaren själv kommer spelet göra konsoldebut på Xbox One och PS4 den 14:e december. Det betyder alltså att det bara är två veckor kvar tills grindarna öppnar upp till det pittoreska bondgårdslivet.

En konsol som dessvärre hamnar utanför är Wii U. I samma anda som releasedatumet för Xbox One och PS4 annonserades gick Eric Barone ut med att Wii U-versionen blir inställd. Detta är på grund av att studion är tvungna att fokusera på Switch-versionen som är tänkt att släppas nästa år. I hans senaste blogginlägg skriver Barone att han hoppas att fansen förstår konsolbytet och att han verkligen ser fram emot allt vad Switch kan erbjuda spelet.

Skicka en rättelse