Nu blir det enklare att jaga de små krypen.

När #Pokemon Go lanserades i somras fanns det en funktion som underlättade sökandet utan att visa exakt var de små djuren fanns. Under varje pokemon listad som "i närheten" fanns det en till tre grästuvor som indikerade hur nära du var. Systemet tog dock för mycket resurser när miljontals jägare stormade servrararna.

De senaste månaderna har man därför fått leta mer på chans eller ta hjälp av andra medspelare i området, vilket förvisso bidrog ett mer socialt spelande. Efter en lång betaperiod har dock det nya systemet lanserats i Sverige. Nu kan du ser vilket pokestop som är närmst varje pokemon som befinner sig i närheten.

Niantic har inte gått in på detaljer exakt hur stor denna radie är vilket kan bli problematiskt i områden med få pokestops.

Skicka en rättelse
Jag har fuskat i pokemon go. Jag har suttit hemma medans jag varit i santa monica och lirat. Dom fick testa detta system innan andra... det är helt hjärndött.. du klickar på en. Kommer fram vid vilket stop det är. Men som jag förstod det skulle nearby... 02/12 Skitspel 01/12 Som admin för en lokal Pokémon Go grupp med nästan 1300 medlemmar så kan jag säga att de absolut flesta där verkligen hatar det här nya systemet eftersom det har tagit bort alla pokemon nearby och visar typ 1 rattata på ett stop 2km bort överallt utom... 01/12 Detta är inte en bra funktion! Istället för att se att det finns upp till nio pokemons i närheten visar denna nya "tracker" bara pokemons som är närmast dina närmaste pokestop. Oftast är pokestopen långt borta vilket gör att de pokemons nära där du fakt... 01/12 01/12 Nej, men jag är ganska säker på att det är fler spelare i västvärlden. 01/12 Du tror bara länder som har det mörkt och kallt i december spelar Pokémon Go eller? Andra sidan ekvatorn är på väg in i högsommar. Att hävda att det är fel tillfälle släppa det är bara befängt. Det kommer alltid att vara ett dåligt tillfälle att släppa... 01/12 Hela Skandinavien är ju drabbad, delar av Tyskland och Kanada. Samtidigt har Pokemon Go har inte ens släpps i Ryssland, därför är en relativt liten grupp av Pokemon Go´s spelare påverkade av det kalla klimaten. 01/12 Du tror att det bara är mörkt och kallt i december i Sverige, eller? 01/12 Samtidigt kan man ju spara fingrarna tills man faktiskt är i rätt område =) 01/12