Intensiv co-op-action i western-miljö, med olika klasser och vapen, loot-jakt och tuffa bossfighter. Med det konceptet vill den svenska utvecklaren #A Sweet Studio vinna Steam-användarnas hjärtan.

Spelet heter Scalpers: Turtle & The Moonshine Gang och i går la utvecklarna upp det på Steam Greenlight, med förhoppningen att det ska armbåga sig fram den allt tätare trängseln på Steam. Om allt går som planerat dyker det upp på Steam inom en någorlunda snar framtid.

Gameplay-mässigt handlar det om att fyra spelare kör tillsammans mot AI-fiender. Klass- och vapenval ger er olika styrkor som lämpligen kombineras för att hjälpa varandra. Vilket lär behövas när ni ställs mot allt starkare bossar.

Bossfighterna speglar utvecklarnas mmo-bakgrund, säger man själva.

En gameplay-film har du nedan, och så här presenteras spelet:

Scalpers: Turtle & the moonshine gang, is an action packed co-op shooter. Set in the Wild West, where ruthless bounty hunters takes part in epic battles to bring down the wanted and collect their prizes!

Join your friends in mission based campaigns with massive explosions, blasting bullets, sneaky ambushes and intense boss fights. Choose from a range of bounty hunters, weapons and abilities to find something that best suits your playstyle and what the team needs.

Strike fear amongst your enemies and become the most notorious bounty hunter in the Wild West!

Features:

[ul]
[li]Online co-op campaigns, up to 4 players[/li]

[li]Challenging and deadly boss battles[/li]

[li]Stuff to blow up! Cactuses, barrels, etc[/li]

[li]A range of different playable bounty hunters, weapons and abilities[/li]

[li]Telegraph based combat system[/li]

[li]High replayability with scalable difficulty on each mission[/li]

[li]Loot drops! Upgrades for weapons and abilities.

[/li]
[/ul]

Det pc-exklusiva Scalpers utvecklas och finansieras av A Sweet Studio, en liten Stockholmsbaserad utvecklare med många års kärlek till mmo och pc-spel i personalstyrkan.

Fotnot: När den här nyheten skrevs hette spelet Gunslingers, men namnet har nu ändrats.

Skicka en rättelse
Tack för feedbacken Hipshot - håller med om i princip alla punkter och får lyfta internt att vi ska ta en titt på texter/trailer etc. Du har säkert träffat nån av oss, om inte så ryck tag i oss på nästa game bar så bjuder vi på en öl som tack för bra... 05/12 Det enda ni egentligen visar i trailern är gunplay och hur man undviker attacker från bossarna, om spelet faktiskt har mycket loot och upgrades, så borde man se lite av detta tycker jag. Nu kanske man inte kan det just nu i och för sig, om ni inte har... 03/12 Absolut, jag förstår din poäng och håller med om att det är en tråkig trend. Jag är väldigt öppen för feedback på hur vi borde hantera det i kommunikation. Vad tycker du personligen, borde vi ta bort det under featurelist och låta spelarna upptäcka det... 02/12 Jag måste dock säga att jag är inte emot loot eller upgrades öht, utan mer att det används mer och mer som ett sätt att marknadsföra. Ni följer bara trenden och det var detta jag menade. 02/12 Ser fett ut, gillar blodet ! 02/12 Hej, jag är en av utvecklarna på spelet (kul att fz skriver om vårt spel!) så tänkte att jag lika gärna kan hoppa in och svara på lite kommentarer. Gillar personligen transparens hos utvecklare så varför inte försöka leva som man lär. Absolut - vi älska... 02/12 Surbrunnsgatan, nära Odenplan. 02/12 Var i stockholm sitter denna studio? 02/12 Som jag sa, generistk spel då måste man visa fjotris eliten vad som gäller. 01/12 Trist att loot blivit en grej man måste använda som marknadsföring.... "Loot drops! Upgrades for weapons and abilities." 01/12