Komikern Conan O'Brien må ha blivit fullständigt förvirrad av #Final Fantasy XV, men den vanliga spelpressen är mer positivt inställd till mastodontspelet som äntligen släppts. FZ håller med dem i första delen i vår recension.

De fina omdömena verkar dessutom gå hand i hand med precis lika fina säljsiffror. #Square Enix meddelar att de sålt digitala kopior och skeppat fysiska exemplar till butiker i totalt 5 miljoner exemplar. Vilket räcker för att Final Fantasy XV ska bli det snabbast säljande spelet i seriens historia.

Som vanligt är det värt att notera att "skeppat till butik" inte innebär att exemplaren sålts till konsumenter. Final Fantasy XV är även det första spelet i serien som släppts samtidigt i hela världen, vilket förstås också påverkar försäljningen.

Skicka en rättelse
Håller med om det och jag tror att det är för att jämna ut fighterna lite om man levlar upp för mycket. Men det är vad jag tror iallafall. Jag är på kapitel 3 och är level 32 då jag utforskar mycket och då stöter på en hel del imperial. Men vi får se... 05/12 Det finns kanske många som inte håller med mig men just nu när jag sitter och spelar det tycker jag verkligen det. Spelat relativt mycket RPG spel, Lirade wow i många år, Witcher 1,2,3, Fallout 4, D3, Dishonored, Bioshock Infinite (har jag för mig det... 05/12 Jodå här rullar det bara på! 04/12 Detta är nog skaran av mest intressanta karaktärer i ett FF. Finns nog ingen annan FF-karaktär jag känner bättre än de fyra i XV. Jag får FFVII-känslor hela tiden när jag spelar, och de är inte på långa vägar lika emo som Cloud. 03/12 Håller med dej Balgath det är svårt att slita sig från detta spel om man är en svält död ffare och inte klarade av serien riktigt efter X. Älskar att även jag som "hatade" 13 kan njuta av detta. 03/12 Jag håller med humziz att detta är förbannat roligt, dom använder mycket från gamla spelen för oss veteraner och samtidigt nytt för dom nya i serien. Gillar man RPG så är detta ett självklart köp enligt mig. Har följt serien sen 2:an och tycker att än... 02/12 Köp inte Pro eller någon konsol för 1 spel snälla. Köp Pro för snabbare ladd tider multi tasking psVR och för att kunna välja fler alternativ i flera olika spel. 02/12 Får avvakta, tack för upplysningen, uppskattas! 02/12 Hej. Har du spelat tidigare spel i serien och vilka andra spel rankar du som dom bästa du spelat :) Funderar på köp.. 02/12 Jag förstår inte hur man kan föredra japanska så länge man inte kan japanska. Kanske bara är jag som ogillar att läsa samtidigt som man ska hänga med i på villket sätt dom säger saker. Stänger alltid av text i amerikanska filmer eftersom jag bara tycker... 02/12