Telltale Games har onekligen haft många bollar i luften de senaste åren. Under en period nästan haglade det ner annonseringar om nya samarbeten och införskaffade IP:n såsom Game of Thrones, The Wolf Among Us, Tales from The Borderlands, Batman - listan kan göras lång.

Nu är det även dags för Guardians of the Galaxy att bli en del av klubben. Det har länge viskats om ett eventuellt samarbete mellan Marvel och Telltale Games, så annonseringen utav Marvel’s Guardians of the Galaxy: The Telltale Series kanske inte kommer som en fullständig överraskning. Marvels udda samling hjältar sågs senast på bioduken i deras debutfilm och nästa år har uppföljaren premiär. Innan dess kan vi dock räkna med att teamet dyker upp i Telltales episodformat i fem delar som (förhoppningsvis) kommer att släppas med jämna mellanrum.

Enligt Telltales VD och medgrundare Kevin Bruner passar Guardians of the Galaxys blandning av humor, känsla, teamwork, och sci-fi perfekt för Telltales sätt att berätta historier. Dessutom kommer man som spelare få styra flera av medlemmarna i gruppen, samt i ren Telltale-anda bygga upp relationer och genom ens handlingar påverka öden och konsekvenser.

In Marvel’s Guardians of the Galaxy: The Telltale Series, players will take on multiple roles within the ragtag band of heroes, and take the pilot’s seat in directing their escapades around the universe.

Spelet har digital premiär under 2017 och kommer därefter få en fysisk kopia med möjlighet att låsa upp avsnitten när de släpps.

Skicka en rättelse
gillar o gillar :) 04/12 Trailern för nya filmen släpptes för 2 timmar sen https://www.youtube.com/embed/dW1BIid8Osg 04/12 Schyst låt men visst dock inte att det var en cover... https://www.youtube.com/embed/Y69ym9wI788 03/12 Ja. Mitt största problem är dock att man inte utvecklat konceptet över huvud taget. Vi får fortfarande ta del av vad som i grunden är ganska duktigt linjära berättelser, trots att Telltale stolt basunerar ut i varenda titel att våra val har konsekvenser... 03/12 Jag har lite hatkärlek till telltale. Jag gillar historierna och det interaktiva historieberättandet men herregud vad buggigt det kan bli! Det känns lite som om motorn borde vara välputsad vid det här laget! Men ja, de är väl rätt ensamma i genren, föru... 03/12 De har alltid varit ett hit & miss-företag. Vissa spel är riktigt bra, andra mediokra och en del värdelösa. TWD-succén gjorde ju emellertid att deras mediaprofil förstärktes något enormt. 03/12 Telltales Quantum Leap är vad som behövs! Hade passat perfekt som episodspel, meh för mer mainstreamgrejer. https://www.youtube.com/embed/DjK9GJMBpt0 03/12 Själv längtar jag mest till Tales of the borderlands s2. 03/12 Tycker det ser trevligt ut. Men visst, jag håller med om att Telltale missbrukar lite sin position. Har väntat väldigt länge nu på The wolf among us säsong 2 och jag lär nog vara död och begravd innan de (eventuellt) får tummen ur. Även lite sorgligt... 03/12 Dom jobbar på ett sätt som gör att dom tjänar sjukt mycket pengar och helt utan konkurrens - i en genre där i princip INGA ANDRA företag får någon uppmärksamhet. 03/12