Forbes listar de Youtube-kändisar som tjänar allra mest.

Trots att Felix "Pewdiepie" Kjellberg inte längre genererar flest videovisningar per månad på Youtube är han ohotat störst vad det gäller prenumeranter. Det gäller också i rena intäkter då han återigen toppar listan över de som tjänar mest pengar på videonätverket.

Det är Forbes som sammanställt listan och faktum är att svensken tjänar nästan dubbelt så mycket som personen på andraplats. Deras siffror gäller för juni och tolv månader bakåt och baseras på en rad faktorer - allt från insidertips till intervjuer och andra källor.

Enligt deras beräkningar drog Pewdiepie in 136 miljoner kr under denna period, en ökning från deras tidigare sammanställning med 20 procent. Något de förklarar med försäljningen av hans bok och den egna serien på premiumtjänsten Youtube Red.

Enligt Skatteverkat hade Pewdiepie Productions AB förra året en omsättning på drygt 78 miljoner kronor och ett resultat på strax under 59 miljoner kronor. Det, tillsammans med intäkterna från boken och Youtube Red-serien, kan mycket väl landa på siffor i närheten av Forbes sammanställning.

Skicka en rättelse
Tack Pewdiepie för skatten! All heder! 08/12 I det här fallet är det är ingen skillnad mellan en e-sportare och en idrottare, ingen av dem tjänar pengar i huvudsak på att göra videor. De lever på sponsorer osv. PewDiePie tjänar i huvudsak sina pengar på egenskapade videor han lägger upp på YouTube... 07/12 Det är ingen skillnad från sporten där idrottarna tjänar pengar när folk tittar på tv. Utan reklam och tv sändningar skulle inte många sporter överleva och ännu mindre leva på sporten. 07/12 Fick slå svenne avundsjukan över skallen, lite avis är man :P Men det ju inte som om han inte arbetat hårt. 07/12 Mer makt åt pewdie! det är ju smått otroligt att han har samlat ihop över 50milj prenumeranter och det ska han fan belönas för!! 07/12 Liknelsen har absolut noll bäring på argumentet. Med det sagt bryr jag mig föga; jag förklarade bara vad en annan medlem menade. Har inget behov eller lust av att även försvara denne. 07/12 Felix hade också två subscribers en gång i tiden! 07/12 De publicerade i det här fallet hans företags årsinkomst, inte hans personliga inkomst och jag tror att det är vad man gör i de flesta fall. Företags siffror är offentliga, det är inte fallet med personliga uppgifter. 07/12 Ok, detta blev snabbt irriterat märker jag. Jo Sverige har offentlighets princip, det stämmer, men Pewdiepie jämförs ju inte med en enda svensk i listan eller hur? Du tänkte inte igenom den kommentaren märker jag. Men du har en viss poäng som jag försök... 07/12 Grinig eller? Jag anser bara att någons inkomst inte hör hemma på fz, kan dom lika gärna skriva om alla youtube"kändisar" och inte bara pewdiepie bara för han är svensk. 07/12