Som vi tidigare rapporterar har Nostalrius, gänget som drev servrar med vanilj-WoW tills #Blizzard tvingade dem att stänga ner verksamheten, tröttnat på att vänta. Mötet med Blizzard har inte lett någonstans och Nostalrius har istället vänt sig till ett annat gäng som också driver servrar med äldre versioner av #World of Warcraft.

Samarbetet innebär att både pvp- och pve-servrarna från Nostalrius återuppstår under Elysiums fana, och hade du ett konto på de tidigare servrarna ska det gå bra att spela vidare med dem. Den 17 december öppnar portarna. Nu återstår att se hur Blizzard reagerar på situationen..

Läs mer på elysium-project.org.

Skicka en rättelse
Vet inte hur många fall som tagits till rättegång men kan inte tänka mig att ett företag skulle förlora en tvist där det rör sig om varumärkesintrång av denna typ. Står tydligt i användaravtalen mm att spelet kräver att man ansluter till Blizzards servi... 09/12 Det är sjukt svårt att säga. Bara för att du har köpt spelet så har du rätt till att spela det? Det beror helt på vad du har köpt. WoW är inte bara ett spel utan ett spel som kräver deras tjänster och dessa får du inte göra vad du vill med. Exempelvis... 09/12 Inte heller riktigt korrekt, de kan inte hävda att det skadar deras varumärke egentligen för att de förlorar pengar. Det skadar möjligen deras inkomster men inte varumärket som sådant. Det är stor skillnad på den biten i lagen, sedan förlorar de inte... 08/12 Ja som Jooster skriver alla texturer modeller med mera ligger enbart på klienten. Så har du köpt spelet eller kopierat det av en kompis eller liknande som har en laglig källa så är det inte något man kan hävda copyright över. Har du laddat hem klienten... 08/12 Dock har inte nostalrius något av detta på sina servrar, det är client-side alltihop, vilket i många fall tom innebär att spelarna en gång i tiden betalade för det. En spelserver är i grunden bara en databas och en mjukvara som låter klienterna prata... 08/12 Den där första bilden med alven, människan och dvärgen mot draken gav mig precis världens nostalgibomb. Kommer ihåg den där bilden från WoW vanilla fodralet. 08/12 Tycker detta med låter mycket mycket tveksamt, tror det är nån som leker expert här. Även om koden skulle vara ok vilken den inte är, så är det ju mängder med snott content så som modeler texturer och musik. 08/12 All design; karaktärer, områden, fiender, djur etc är de som är tagna från spelet, inte något som de har återskapat. Blizzard måste väl ha copyright på allt sånt? Och hur skulle det vara svårt att bevisa att det skadar varumärket? Om De får 100 000 spel... 08/12 Varumärkesintrång så jo det är inte tillåtet. Var därför de blev nedstängda förra gången. Blizzard kan låta bli att ge sig efter dessa typer av servrar men då riskerar dem att förlora rätten till sitt eget varumärke eftersom de har en skyldighet att sky... 08/12 De flesta kommentarerna här verkar tro att detta är något nytt som kommer locka spelare en stund och sen bli tomt. De hade en ganska "stor" spelarbas redan innan dom blev nedsläckta av Blizzard, så tror knappast dom gör detta för att de ska få 100 000... 08/12