Fängelsestraff och höga böter väntar den som fälls.

Som de flesta vet är Sydkorea ett av de allra största e-sportsländerna med flertalet stora tv-kanaler som inte gör annat än att sända matcher. Det är viktig bransch för landet och därför har man nu uppdaterat en lag som gör det olagligt att skapa aimbots och andra fusk till spel. Faktiskt allt som bryter mot spelens användaravtal. Den som döms för detta kan få upp till fem års fängelse samt cirka 390 000 kr i böter.

Man tror att många av fusken som används i populära spel som #Overwatch och #Counter-Strike: Global Offensive har sitt ursprung i landet så förhoppningsvis får detta effekter även utanför Sydkorea.

Skicka en rättelse
Dom som blir påkomna ställs inför rätta? Annars så har jag inte tagit fram någon detaljplan, ledsen om jag gjorde dig besviken. 10/12 Och hur hade du tänkt att lagen skulle tillämpas? 10/12 Det som oroar mig här är att kreativiteten inom moddandet dör, jag menar... allt som bryter mot licensavtalet är en ganska omfattande grej även om det är sådant spelutvecklare normalt inte bryr sig så mycket om, utan snarare grövre brott som att sälja... 09/12 Oj då... spottade kanske lite ibland när man var i landet... men vafan gör man när stanken av sopor ståendes helt öppet totalt överrumplar ens näsborrar och smaksinne? Dilemma, ska vi dra gränsen vid multiplayer eller gäller det singleplayer också? Spel... 09/12 Har inga problem med att man kriminaliserar skapandet av spelfusk. Men allting annat än böter i straffskalan känns överdrivet. 08/12 Och England är inte en storebrors stat menar du? 08/12 "Råkar" man bara skapa ett fusk? Typ som, jag skulle skicka ett mail men "råkade" skapa ett cheat och publicera det på nåt forum så tusentals andra idioter kunde ladda ner det? Naturligtvis ligger det både tid, möda och målmedvetenhet bakom skapandet... 08/12 Är lite kluven, tycker fängelse är lite i överkant men samtidigt har jag ingen sympati för fuskare online. Sen känns det inte som om att låta bli att göra fusk är en speciellt stor uppofring för att slippa riskera fängelse och böter. 08/12 Till er som är negativa till straffet: När någon genom fusk får fördelar i ett spel innebär detta att andra spelare, lagliga spelare, får nackdelar. Som det framgår i artikeln är spelande en blommande industri i Sydkorea och spelfusk i detta sammanhang... 08/12 Vilket trams. Låt ungarna härja runt med sina leksaker! 08/12