Ska göra det lättare att uppfatta varifrån ljuden kommer.

Att ha en god uppfattning om ljudbilden är ett måste när man spelar actionspel i multiplayer. När du inte ser fienderna kan du kanske i alla fall höra vad de håller på med. I den senaste uppdateringen till #Counter-Strike: Global Offensive har Valve uppdaterat just spelets ljud som nu ska ge en tydligare bild om var källan befinner sig.

Tekniken kallar HRTF och står för Head-Related Transfer Function som enligt Valve själva är en stark förbättring på såväl horisontell som vertikal ljudförståelse. Spelet ställs därför in med detta som standard och du rekommenderas därför att stänga av eventuella andra ljuddrivrutiner för surround.

Patchen innehåller också några mindre putsjusteringar på kartan Nuke som är den senaste av de klassiska banorna att dyka upp i Global Offensive. Du kan läsa om förändringarna i ändringslistan nedan.

[info][Holidays]
– Deployed Holiday Cheer for your festive fragging season.
– You can spread the Holiday Cheer! Gifts are now available for a limited time.
[Sound]
– Added new audio option that enables Head-Related Transfer Function (HRTF) processing on in-game sounds. The goal is to vastly improve 360 degree vertical and horizontal sound positioning.
– By default, Speaker Configuration in Audio Settings has been set to “Headphones with HRTF.” Selecting an alternative speaker configuration will disable HRTF.
– NOTE: For an optimal experience with HRTF, we recommend turning off any external 5.1 or 7.1 surround audio driver options.

[Public Lobbies]
– In the friends panel “Steam Groups” have been renamed to “Public Lobbies”.
– The “Public Lobbies” tab now shows nearby public lobbies and suggested steam group lobbies in addition to your steam group lobbies.
– Lobbies now support broadcasting to nearby players. Players can use this setting for friend or steam group lobbies.
– Steam Group lobbies now display the country associated with the majority of lobby members.
[Gameplay]
– Third-person weapon angles now visibly match first-person weapon recoil.

[MISC]
– Fixed 5 Year Veteran Coin to be granted to accounts that cancelled and later reactivated their old Counter-Strike license after they restart their CS:GO client.
– Loading screen tokens can now be localized when loading Overwatch evidence or maps created by community members.
– Bot names can now be localized in game language.
– Added experimental plugin support for managing network channel encryption keys on community servers.
https://developer.valvesoftware.com/wiki/Counter-Strike:_Glob...

[Maps]

Nuke
– Removed railing on crane in A site rafters
– Removed ability to climb up on/plant the bomb on top of silos in both bombsites
– Moved T entrance to squeaky to make movement smoother
– Removed window in Toxic, replaced with double doors
– Removed yellow bollards near Garage and Secret
– Removed cover on top of Mini
– Added some full cover in cubby next to ramp in bombsite B
– Replaced exposed bombsite silo with simple version in bombsite A
– Fixed small collision bump on ramp in ramproom where players could get stuck
– Added white, flat surface on fence at T side of yard
– Fixed various bugs listed on CSGOBugtracker.com (thanks to all contributors!)
– General optimizations[/info]

Skicka en rättelse
Jag har testat det nu och jag får seriöst tårar hur äckligt det låter när någon skjuter i distans nu, det är precis som man har fått lock för öronen, extremt äckligt 08/12 Har också ett par skarpa lurar (B&W P7) och bra dac/amp till det men tycker ljudbilden blivit jätteliten och det känns som de mer bara gjort så att fotsteg är högre än andra ljud. Många av ljuden känns "suddiga" och inte alls så klara längre. Väldigt... 08/12 Har testat lite med och utan surround och det funkar bäst med surround och HRTF i CS. Trots att de rekommenderar stänga av surround. Men det kanske beror på att jag har Razer Taimat 7.1 med "riktig" surround istället för virtuell surround som stereolura... 08/12 Jag har ODAC/O2 med HD600 utan något virtual surround grejs och jag tycker det låter skräp. https://youtu.be/V-n8EPlmxqA Kvalitén på ljudet har sjunkit ganska rejält även om man inte räknar med buggarna i videon. Lite konstigt att du antar att det är... 08/12 Det är inte så enkelt att man kan säga "det är dåligt gjort". 3d-positionerat ljud i spelmotorer är oerhört svårt att fixa så att det låter naturligt för våra öron. Speciellt när man använder stereohörlurar som inte alltid är designade för att kunna spe... 08/12 Gillar nya ljudet, funkar utmärkt. Mycket lättare att positionera ljudkällan. Tycker även om Public lobbies, bra feature. 08/12 För det är ju säkert alla andra som dålia hörlurar hmm.. Det är helt enkelt dåligt gjort, jag använder liknande funktion i Overwatch och det får inte ljud att låta så konstigt. Det är mer som att dem ändrade så allt ljud på en viss distans ska låta isol... 08/12 Fungerar riktigt bra för mig som har bra stereo hörlurar(Philips Fidelio X2). Hört endel klagande på ljudet, men verkar främst vara från folk med 7.1 virtual surround gaming skräplurar. 08/12 Gött. Nu fattas bara ett vettigt anticheatssystem så folk kanske börjar ta csgo seriöst igen. 08/12