Det Dark Souls-inspirerade äventyret släpps nästa år till Playstation 4.

Japandoftande #Ni-Oh är ett spel som kommit att jämföras med #Dark Souls-serien och det med rätta. #Team Ninjas spel innehåller många av de element som vi kommit att förknippa med Souls-spelen, som att alla fiender i spelet enkelt kan ta kål på dig och i stället för bonfires finns i stället små tempel att vila vid.

I klippet nedan får vi en försmak av hur pass flexibelt stridssystemet i spelet är. Genom några snabba knapptryck går det att växla mellan svärd, gevär och pilbåge och vapnen får nya attacker genom att ändra fattningen. I slutet av videon får vi även se en av spelets många och stora bossar.

En kul grej att känna till är att huvupersonen i #Ni-Oh är baserad på den verkliga personen William Adams, den första europén att nå Japan och därmed också en av ytterst få västerländska samurajer i historien.

Under spelets gång dyker även andra historiska figurer upp och vilka de är får vi reda på när Ni-Oh släpps den 9 februari 2017. Aktuellt format är Playstation 4 och spelet stödjer även 4K-upplösning på PS4 Pro.

Skicka en rättelse