När #Valve tidigare under året höll sin årliga turnering The International passade de på att visa upp inte en utan två nya hjältar. En av dessa var Monkey King, som blir #Dota 2:s första helt nya hjälte och i trailern fick vi veta att han skulle släppas i samband med en uppdatering kallad The New Journey.

Efter månader av väntan har vi nu äntligen nått lanseringsdagen för uppdateringen och hela listan med ändringar finns att läsa på Valves sida för Patch 7.00, den största uppdateringen hittills till spelet. Att gå igenom allt skulle ta för lång tid, så vi har valt ut några av de viktigaste ändringarna här nedan.

Ny hjälte, Monkey King.

En carry-hjälte med sex stycken förmågor, där den mest unika är att han kan hoppa upp i träd för att sedan hoppa ned på motståndare för att göra extra skada. Hans ultimate, Wukong's Command, skickar ut kopior som slår på alla fiender runtomrking honom.

Nytt nivåsystem med Talents.

En av de största spelmekaniska förändringarna är det omarbetade nivåsystemet, där man numera levlar upp ulten på 6/12/18 istället för 6/11/16. Valve har lagt till ett talent tree, där man på nivå 10/15/20/25 väljer mellan två talents, totalt 4 stycken. Vissa ser ut att ha ganska stora effekter på spelet, exempelvis kan Wraith King på nivå 25 välja en talent som tar bort manakostnaden för hans ult.

Omgjord karta.

Kartan ser numera väldigt annorlunda ut, med fyra stycken ancient camps tillsammans med nya ancient creeps. Bredvid varje ancient camp spawnar numera en bounty-runa varannan minut, istället för i floden. Även Roshan har flyttats ännu en gång och står numera till vänster om mid lane, mitt i floden, vilket förhoppningsvis ska göra det mer balanserat.

I övrigt har också djungelområdena gjorts om, med nya camps och två områden för varje lag istället för en.

Ny "Pregame"-fas och nytt gränssnitt.

Valve har uppdaterat gränssnittet för att välja hjältar innan matchen börjar och även lagt till en "strategifas" på 30 sekunder. Under denna kan man köpa sina items, planera lanes, förutse motståndarnas uppsättning och markera wards. Under denna tid laddas spelet i bakgrunden, vilket betyder slut på lagg när alla laddar in samtidigt och stressen med att köpa items.

Skicka en rättelse
... gick du ens i skolan? Läser du ens texten noggrant? Tro vad du vill, dock har du fel. 27/12 Vadå "inte officielt"? Haha Nä du, den där gick inte... LoL var verkligen inte först :D 24/12 Hur långt ska vi behöva gå egentligen? Han var säkert med i betan. Men hallå? Ska vi börja om och om igen? Du snackar om betan hela tiden som du verkar tro allt handlar om, men han släpptes fortfarande inte officiellt i spelet. Beta är som sagt inget... 14/12 Nej, du har fått länkar också som visar på att hjälten fanns med i Dota 1:s beta :) Sorry, kid! :D 14/12 Du är ju rolig... när ska du inse att du har fel? Aldrig antagligen. Vilken fakta? Om du menar denna mening: "Och ja de var också först med att släppa Wukong/Monkey King/Sun Wukong än något annat MOBA spel officiellt". I så fall är du dum på riktigt. 14/12 Ja, MOBA var de först med, och det är en helt värdelös term. Den bättre benämningen är ARTS. Och som vi ser från faktan ovanför, Dota 1 var först. Sorry, kid! :D 14/12 En av de viktigaste sakerna som de var först med (LoL alltså) var att mynta begreppet MOBA. Och ja de var också först med att släppa Wukong/Monkey King/Sun Wukong än något annat MOBA spel officiellt. 13/12 Haha okej... Låter snarare som ett desperat försök till att få det till att LoL skulle vara först med något... Har ännu inte sett något de är först med. 13/12 I betan kanske, men jag snackar inte om betan som jag hoppas du förstår. Beta är inget officiell i ett spel utan är en test innan den släpps. Trevlig dag! 13/12 Ja, den var ((((officiellt)))) med i betan. 13/12