Det hade snackats om den i månader men i måndags var det slutligen dags för #Valve att ta det stora steget att uppdatera #Dota 2 till version 7.00. Få kunde nog ana att patchen skulle rumstrera om så pass mycket, många såg mest fram emot premiären för den första unika hjälten som inte plockats från föregångaren.

Istället uppdaterades både kartan och nivåsystemet rejält och de kritiska rösterna menar att spelet har fördummats. Proffsen verkar dock ta detta med ro, trots att deras inkomst baseras på hur väl de presterar.

Joakim "Akke" Akterhall var vänlig nog att utveckla den positiva inställningen till förändringarna.

Vad innebär förändringarna den närmaste tiden?
- Som alltid när större ändringar sker så är det väldigt många som är väldigt skeptiska och tror det kommer förstöra spelet eller att det blivit mycket sämre, men efter några dagar så brukar de flesta hunnit vänja sig och gilla det istället. Förändringen nu är nog främst att alla kommer testa väldigt mycket nytt beroende på vad man har för idéer på vad som funkar bäst.

Kommer Dota 2 vinna eller förlora på det i det långa loppet?
- Med största sannolikhet vinna på det. En av de största ändringarna de lagt till är "Talent tree" och tagit bort "Attribute bonus" vilket i min mening är en väldigt bra ändring då det ger mer djup till spelet utan att krångla till det för mycket.

Skötte Valve lanseringen på ett bra sätt? Många verkar ha blivit överraskade av omfattningen.
- Det tycker jag. Ur en marknadsföringssynpunkt så har de skött det extremt bra eftersom den reddit-tråd som kom upp angående patchen fick över 30'000 upvotes vilket är något enormt mycket. En vanlig tråd som är poppis brukar hamna på runt 2'000 så det visade hur mycket hype det var runt patchen som även drog med många andra från till exempel andra spel. I slutet på förra Dota Majorn i Boston så spelade de även upp en film om att de skulle släppa 7.00 genom att visa en massa gamla loading screens från år 2005 och fram till nu tillsammans med vissa bilder från TI1-TI5. Jag blev själv väldigt rörd och intresserad av vad som skulle komma av filmen eftersom det är stort att Dota lämnar 6.xx och gått in på 7.00 (eftersom spelet varit på patch 6.xx sen 2005).

Hur snart kommer vi se en Dota 2 Classic-mod?
- Det tror jag inte kommer hända. Om några veckor är allt som vanligt igen och ingen kommer bry sig om att det ändrats.

Skicka en rättelse
... Samt hur populärt Dota 2 är. 16/12 Bra feedback. Använd gärna tipsfunktionen eller skicka ett pm direkt med intressanta saker. Vi är blott vanliga dödliga som ibland har mest koll på titlar vi själva är aktiva i. Hots är ett typiskt exempel på det. 16/12 Varenda liten patch? Det har aldrig skrivits om patcher, vad jag minns, och knappt någonting om spelet i övrigt. 16/12 Håller med. :) 16/12 Aldrig förstått varför FZ så aktiv väljer bort vissa spel. Path of Exile nämns aldrig när nya expantioner släpps medans D3 går hett. 15/12 Well said! 15/12 Dags att börja kasta ett öga på LoL kanske? Som att ha en sportsida på en tidning och aldrig nämna fotboll. Alla kanske inte tycker LoL är bäst, men det är fan störst, och det det med råge. När Riot reskinnade hela spelet så nämdes inte det över huvud... 15/12 För mig var det ganska förvirrande med nya kartan, jag har efter ett par hundra timmar inte ens lärt mig den gamla... 15/12 Det e kul att proffsen säger som det är. Folk har en förmåga att beblanda förhöjd användarvänlighet med nerdummat eller noobigt spel. Men utmaningen ska inte vara att överkomma ett onödigt krångligt system. Som när dom gjorde om talangträdet i wow. Alla... 15/12 Ingen som kommer ihåg Land of Legends? Även det en wc3 mod. Tydligen har den inget med League of Legends att göra men jag vet att jag spelade den banan mer i wc3 custom läget än dota. Fast nu pratar vi tidigt första halvan av 2000-talet. :). Kanske lite... 15/12