Tidigare i veckan förekom uppgifter om krångel med löneutbetalningarna från #Crysis till sina anställda. Sedan i våras ska lönerna ha kommit försent, och på sistone inte alls.

Nu får anklagelserna ny näring – den svenska grafikern Ludvig Lindqvist har slutat hos Crytek efter att inte ha fått sin lön, och han tänker nu dra företaget inför rätta.

Enligt Lindqvist har Crytek inte förmått betala ut lön i tid sedan maj 2016, och han säger sig inte ha fått lön på nära två månader. Han har startat en insamling på Gofundme för att täcka advokatskostnaderna, och han understryker att den uteblivna lönen ligger bakom beslutet att gå ut och be om pengar. Lindqvist har satt upp 20 000 euro som mål, och han menar att processen kommer hjälpa alla Crytek-anställda i samma situation som honom.

Crytek has failed to pay salaries on time starting May 2016. Ever since May this year, salaries have been delayed. Today as I'm creating this GoFundMe campaign, 14th December 2016, it was 58 days since Crytek paid me my September salary. Two whole months have failed to make it to my account. The last salary I got was one month late.

Salary delay put strain on my personal economy which force me to seek legal action against Crytek.

As a result of not getting paid, I will struggle with lawyer costs. Therefore I kindly ask for your support.

Lindqvist började hos Crytek i maj 2015 och har jobbat med spel som #Robinson: The Journey och #The Climb. Efter att ha stått utan lön i två månader sa han upp sig själv häromdagen, och efter det beslutade han att vidta juridiska åtgärder.

FZ har sökt både Ludvig Lindqvist och Crytek för kommentarer.

Skicka en rättelse
Ibland är det så sjukt att en rättsprocess ska kosta pengar. Samtidigt går det inte att vinna i den situationen eftersom man måste ha någon slags spärr för att inte oseriösa rättsfall ska hagla in... i större utsträckning än nu, då. Men verkligen nedstä... 16/12 De kan har bättre regler än vad vi har i så fall det vet inte jag, men här i Sverige har företagen rätt att överklaga alla beslut och dra ut på tiden så mycket dem kan innan en slutgiltigt beslut kommer. Det är trist men de jag jobbade för tidigare gick... 16/12 Det är ok, jag tar dig inte som konfronterande. Jag får snarare intrycket att det är förvirring bakom ditt inlägg, men iomed den tydliga strukturen har du något hum om vilken riktning du vill gå / har ett diffust mål du siktar mot. Mitt problem är bara... 16/12 Vet inte om du har rätt i detta, men på Gamereactor står det tvärtom att läsa: "Ludvig behöver dock vare sig advokat eller rättegång då tysk arbetsgivarlag är väldigt tydlig i frågor som dessa, Crytek kommer att tvingas av staten att betala ut de löner... 16/12 Jaha. Vart väl ett tag sen dom gjorde något värt notis, ändå. Synd såklart när folk blir av med jobbet, etc. 16/12 Ge han lite ost till vinet 16/12 Tyskland har också fackförbund och kollektivavtal med minimilön, dock tänker väl många unga arbetare att det bara är bortkastade pengar att betala medlemsavgifter. Crytek har över 400 anställda i Frankfurt, och det är nog fler än Ludvig som är less på... 15/12 Vet inte vafan du menar, för i sverige står du inte på egna ben, du har kollektivavtal och facken i ryggen som hjälper dig med tex rättsliga kostnader. Och uteblivna löner kan till och med bli räntebelagda. Ställer du nu dig emot detta på en moralisk... 15/12 Javisst. En stämning kostar ju bara lika mycket som en korvmeny på macken. Det är ju något alla utan lön har råd med. -.- 15/12 De har ju anställt en del (därav att dom startade en studio i tyskland också). Men ja all sådan support kan ju försvinna, tror dock inte det gör en så större skillnad på Starcitizen. 15/12