En ny studie publicerad av Quantic Foundry visar på vilket sätt kvinnor och män skiljer sig i sin spelstil. Undersökningen är utförd på 250 000 personer världen runt, varav 3700 är svenskar.

Enkäten lät kvinnor, män och icke-binära ranka tolv olika profiler för att se vad det är som motiverar dem när det kommer till spel. Några av de mest populära kategorierna var att tävla mot andra och att kunna fantisera samt att få designa, klara ut eller förstöra något.

Bland män kom Tävling först följt av Förstörelse och Klara ut. Kvinnor föredrog istället att Klara ut följt av Fantasi och Design medan icke-binära valde Fantasi, Designa och Klara ut.

Just att 'Klara ut' kommer med i topp tre-listan i alla fallen förklarar forskarna på Quantic Foundry som att den kategorin har en låg risk och hög belöning.

Studien visar också att kvinnor är mer polariserade i vad de föredrar i sina spel till skillnad från männen som har en mer jämn motivationsprofil. Vilket kan vara ett resultat från marknadsföringen av spel gentemot kvinnor, enligt Quantic Foundry.

Andra resultat av studien är att unga spelare (13–25 år) föredrar Tävling över allt annat medan kategorien kommer på nioende plats för äldre (36+ år) med Fantasi som förstaval.

Läs mer om motivations-profilerna här.

Skicka en rättelse
Jäkligt lustigt det här med tävlande i spel. Kan se det i mindre "krävande" spel som COD osv. Så tragiskt att det momentet är så utbrett, förstör så många bra mmos, rpgs etc. Man kan ju brottas bäst man vill på lunchrasterna, på festen...... Jag är en... 06/04 Om det här med "studier". John Oliver förklarar hur fenomenalt poänglösa dom är. Väl värt din tid att kolla på videon - tid som du sen kan tjäna tillbaka med ränta genom att tryggt ignorera alla jävla "studier". https://www.youtube.com/watch?v=0Rnq1NpHd... 05/04 Ojoj vilken sick burn.. Du hade inget motargument alls? 20/12 Jag skulle vilja se samma undersökning fast spelrecencenter (stavas det så?) som svarar .. Mina fördomar skulle säga att allt handlar om story och design då .. 20/12 Har du träffat mer än en tjej? Pröva gå på dejt med några så ser du att de är lika spridda i tankesättet som män. 20/12 Dock så har du helt fel. Män och kvinnor gillar olika saker och det beror till stor del på biologi. Så det är knappast en nyhet att tjejer och killar dras till olika genrer. Samma gäller filmer. Förstår inte hur detta kan vara en nyhet. Den som kan en... 20/12 Har inte märkt nån skillnad på män och kvinnor. En tjej jag känner spelade mest PvP shooters och simulatorer. En annan var mer inne i RPGs som builder/explorer i EQ2. Och syrrorna spelar bara tråkiga facebook spel. Tycker sån här research är stereotyp,... 19/12 Du kanske inte fattade att jag var sarkastisk, men ciss används ständigt som skällsord från femi-nazi typer som identifierar sig som attackplan etc. 19/12 Skön varning där från moderatorerna. Blev varnad för att jag ifrågasatte att man inte ska låta folk tro att de kan vara vad som helst. Att låta en person som tror hon är katt fortsätta tro det ÄR psykiskt ohälsosamt, och skapar bara ännu mer psykisk ohä... 19/12 se där. Tack! 19/12