Efter helgens snackis behöver vi reda ut det här, en gång för alla.

I lördags publicerade vi en nyhet, som utan tvekan blev helgens snackis, baserad på en undersökning kring vad som är drivkraften hos spelare. Deras resultat pekade på att män främst lockas av spel med ett tävlingsmoment medan kvinnor lockas av att klara spelet. Icke binära genus föredrar enligt statistiken inslag av fantasi (att vara någon annan).

Detta skapade såklart diskussioner och vi kan lugnt konstatera att motivatorn skiljer sig otroligt mycket på ett individuellt plan. Vi tänkte ändå göra ett försök att bena ut vad ni läsare föredrar mest, utifrån samma val som i undersökningen.

Välj 1-3 saker som motiverar dig i ditt spelande i omröstningen nedan.

Skicka en rättelse
Jag tänker normalt att det är story. Men det finns ibgen story som kan bära upp dålig gameplay. Däremot kan bra gameplay utan story vara underbart. Tex Mario i olika varianter. Så jag svarade utmaning för det känns närmast. Bra gameplay är lagom utmanin... 20/12 Finns en bok som heter "Glued to Games" som tar upp just dom här sakerna. Varför spelar gamers vissa spel typer, vad är det som lockar, vad är "kul" för vissa men inte andra etc. Riktigt intressant läsning. 20/12 Röstade på Excitement, Strategy och Power Gillar RPG som har dessa element. Strategy: för att jag gillar spel där man kan planera sin "Build" eller "Spec" så mycket som möjligt. Power: ska vara som en belöning för att man har en bra Strategy och/eller... 20/12 Competition - Design - Story Gillar E-sport, tycker om schysst design i spel (inte nödvändigtvis bästa grafiken) och diggar spel som Dear Esther och Firewatch. 19/12 Efter lite tankearbete har jag nog kommit fram till att min starkaste drivkraft är "vägen till mäktighet", vad gäller spel där det är applicerbart. Att hitta rätt utrustning till ens gubbe och levla på smartast möjliga sätt. Kämpa mot dåliga odds. Men... 19/12 Nu förstår jag inte alls :D Men jag kan alltså rösta igen fast jag röstade tidigare idag. 19/12 Kakstök? 19/12 Gillar att samla trophys på mitt PS4. Det är mest det som motiverar :P 19/12 Hmm, jag svarade tidigare idag men nu säger siten att jag inte har svarat och jag skulle kunna välja igen. Var inloggad då och är inloggad nu. 19/12 Community, Story & Design För länge sedan var det storyn, grafiken, massa aspekter som man brydde sig om i Singleplayer-läge. Numera äré hur multiplayer är, och huruvida polarna spelar spelet eller inte. Design tycker jag låter oerhört sjukt vagt. Men... 19/12